Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 16 mars 2010

Vi har blivit adopterade av ett rådjur?

Nu kommer värmen .. ! Äntligen går kylan mot sitt slut .. står det i tidningen i dag och det var inte en dag för tidigt. Om det nu är sant?

Aldrig tidigare i mitt liv har jag längtat så intensivt efter barmark som nu och det beror helt och hållet på de stackars rådjur och hjortar som vi gjort vårt bästa för att hålla vid liv den sista tiden. I dag verkar det som åtminstone ett rådjur har förstått varifrån maten kommer. Jag står i allsköns ro och skalar morötter när jag tittar ut och ser henne ligga bara 10 m från köksfönstret.
Det såg skönt ut i solen och att hon hade ätit av maten vi lagt ut framgick av hennes idoga idisslande .. lite besvärad blev hon av kameran, trots att jag stod inomhus och tog kortet .. de hör bra rådjuren.

Men efter att ha tagit sig en liten lur på en dryg timme så piggnade hon till och följde intresserat mina göromål genom fönstret ..

.. och när solen var borta så traskade hon iväg. Men först lämnade hon tillbaka det som blivit över när middagen var idisslad och klar. Hundarna kommer att uppskatta det om inte jag hinner först.
Det märkliga är hur hon kom in? Vi har högt staket runt hela tomten .. men på sina ställen är det rätt höga snövallar så det var väl där hon klev över?
Men för hennes skull LÄNGTAR jag efter barmark och lite värme .. det har varit en jobbig vinter för våra vilda djur!!


3 kommentarer:

 1. Mmm...man blir varm när man ser sådant....och läser om din omtanke....ehh... och när barmarken väl kommer.... så tackar hon dig säkert *host*...med att knapra i sig alla dina lökväxter;)...hehe...medaljens baksida liksom....men man kan ju inte låta dem svälta ihjäl för det....
  =))))))))))))))))))))

  SvaraRadera
 2. Heter ni Bambi i efternamn nu?

  SvaraRadera
 3. M .. jag bjuder så gärna på mina rabatter .. *visar generöst på det som tidigare var en trädgård* .. jag är helt klart FÖR naturtomt!!! ;-)))

  GRANNY .. vi kör med alla familjemedlemmarnas efternamn delade med bindestreck så Bambi passar fint som avslutning. Det blir lite långt men .. äsch .. vad gör man inte för sina fyrfota vänner .. :-)

  SvaraRadera