Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 6 mars 2010

Jag gillar Maud Olofsson ..

.. jag blir uppiggad av hennes outtröttliga framtidstro, hennes syn på möjligheter i stället för svårigheter och hennes styrka att fortsätta streta fram på slak lina trots att gloporden haglar som stormbyar runt öronen. Dessutom så har jag alltid haft den största respekt för modiga människor som vågar misslyckas i stället för att undvika att ens försöka.

Jag blir glad när
Maud Olofsson ser svårigheten och smärtan hos den som insjuknat eller åldrats tillsammans med en fyrfota livskamrat som kommer att dömas till döden om ingen kan hjälpa till att rasta den. Att hon också .. trots att hon måste veta hur löjliggjord hon kommer att bli av oppositionen .. törs peka på det faktum att många ur de äldre generationerna inte kan, vet eller har någon som kan lotsa dem ut i den okända internet-världen som är så svår att klara sig utan.

Varför
Maud Olofsson inte en enda gång hänvisar till att hemtjänsten faktiskt kostar pengar för den som "får" hjälpen .. är mig en gåta. Och eftersom hemtjänsten arbetar under ett strikt regelverk som inte tillåter fönsterputsning eller dammsugning av hela lägenheten samtidigt som golvet tvättas, inte får hänga upp gardiner eller hämta saker på vinden och så vidare och så vidare ... så blir det faktiskt dyrare än att anlita någon med RUT-avdraget.

Jag jämför Maud Olofssons glada optimism med Mona Sahlins sippa motstånd mot förändringar. Mauds tro på att ALLA kan göra något av sina liv med Monas förvissning om att allt blir bättre om det bara blir som förr.

Allt var bättre förr .. tillbaka till gamla tider .. ju förr desto bättre?

JA, vi kan!! .. känns som Maud Olofsson i ett nödskal och ..

.. NEJ, det går inte!! .. är alltid sossarnas svar!

5 kommentarer:

 1. Tack för den! Måddan är en vitamininjektion (C) i det politiska mörkret och jag tycker hon är otrolig just med sin positiva inställning. Nej jag är inte C men som människa är hon fantastisk och hon som beskylts för att vara oempatisk och kall har hela tiden tänkt med både hjärta och hjärna. Hon förtjänar massor med så kallad CREDD.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte heller någon centerpartist men det är välgörande med en människa som VILL något som skillnad mot det motsträviga bakåtsträvar alternativet. Jag är SÅ trött på ICKE-politik där vi bara får veta vad man INTE vill och inte den minsta vink om vad som eventuellt kommer att hända????

  SvaraRadera
 3. Ja bara man slapp se henne

  SvaraRadera
 4. Jag håll' int' med. Mauderaten är en politiker som genom att snacka förvandlat ett politikst parti till något helt annat. och detta utan att de traditionella välljarna hängt med.

  När det gäller RUT, ROT, RIT osv så fattar jag inte varför man har begränsningar.

  Varför begränsa? Låt helt enkelt skattebetalarna stå för lönen för alla tjänster som någon gör någon annan mot betalning. Om jag går ut med grannens hund - skattebetalarna betalar. Om grannen går ut med min hund - skattebetalarna betalar. Om jag installerar grannens dator - skattebetalarna betalar. Om grannen installerar min dator - skattebetalarna betalar. Om jag städar till grannen - skattebetalarna betalar. Om grannen städar åt mig - skattebetalarna betalar. Det blir "en himla massa jobb". Och dessutom blir det ju tyst på alla politiker som tjatar om att "vi måste begränsa biragssamhället".

  SvaraRadera
 5. ANONYM .. jag håller med om att Maria Wetterstrand t.ex är snyggare att se på, men Ohly?? Littorin?? Björklund?? Östros??? Sahlin??? .. vi kanske ska sluta att bedöma utseendet på våra politiker och se till politiken i stället??

  SVEN .. jag gick över och läste din blogg och inser att det inte går att besvara alla dina påståenden på det här begränsade utrymmet. ALLT går att löjliggöra, parodiera och ironisera över om man absolut INTE vill sätta sig in i frågan. Tänk bara på att hemtjänsten också är skattesubventionerad städhjälp .. som ger mindre för pengarna.

  SvaraRadera