Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 22 mars 2010

Jag är städhandikappad, tror jag?

Städning är inte riktigt min grej. Om sanningen ska fram så är jag totalt värdelös på det området .. det blir aldrig riktigt som jag tänkt mig?

I min bekantsskapskrets finns det riktiga städproffs som viker särskilda dagar åt särskilda åtgärder i hemmet, virvlar effektivt runt i några timmar och som ALLTID har välstädade, rena hem. Jag är stum av beundran och förkrossad av mina egna tillkortakommanden.

Här hemma blir det liksom aldrig klart? Det ligger alltid högar med saker som ska tas ställning till eller som .. kanske .. kan lagas, bli till något annat eller kommer till nytta i en avlägsen framtid. Mina fönster blir aldrig glasklara, hemmet blir aldrig dammfritt och även om det finns utrymmen för allt så är allt aldrig på rätt plats???

Det finns tydligen familjer som kan lägga ner tankemöda och energi på att förvandla sitt hem till en oas av smarta lösningar, fiffiga förvaringsutrymmen, dolda tvättutrymmen och flödande ljus över tomma, avtorkade ytor .. och jag känner mig maktlöst avundsjuk och sorgligt handfallen! För det hjälper inte hur mycket fiffigheter jag tänker ut .. det hela faller i alla fall på grejen med transporten dit.

Men så gör jag ett webbtest på Expressen och upptäcker att jag .. trots att jag inte begriper mer än 3 av de 12 frågorna .. tydligen har en medfödd förståelse för teoretisk städning! För 7 rätt av 12 .. det är väl inte så illa, eller hur?

Men jag har svårt att tro att ALLA utom jag vet vad tvättpäls, skviss, spanjor, boogie-woogie, rundvaskning och svirvelmetoden är för något? Eller VET alla det???

Är det därför det funkar så dåligt för mig???

2 kommentarer:

  1. Det där är inte städord det är ord från rappakalja eller lösenord när man kommenterar här på bloggen.
    Jag har hört att det finns en professor i städtekninik och jag begriper inte vad som kan vara lokande i att vara det. Jag vet däremot att det är inte du eller jag som har den professuren.Vi lever gott utan den.

    SvaraRadera
  2. Det är skönt att höra att det finns någon mer som inte vet hur man städar med en spanjor??? Eller skvissar i hemmet ..?? Undrar om man kan skvissa med en spanjor .. eller svirvla????

    Städning är tydligen mer avancerat än jag trodde!!!!

    SvaraRadera