Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 12 mars 2010

Jag har sett vitsippor!!!!

Precis nedanför vår trappa växer en stor buxbomsbuske som jag har klippt i en PERFEKT klotform!! Jag är mycket stolt över den bedriften. In i det längsta försökte jag frigöra den från snö varje dag .. men till slut så kämpade jag förgäves och busken försvann. Nu börjar den synas igen .. bara hälften så hög?? Och jag hoppas och ber att det är en seg rackare som inte låtit sig knäckas av en tillfällig tillvaro som snöhög ... jag hoppas, hoppas, men fruktar att det är förgäves. I allra värsta fall får jag klippa om den som bläckfisk ...

Jag kan i alla fall trösta alla som tror att våren står och lurar runt hörnet med att .. det gör den INTE!! I London i går var det råkallt och grått och hade någon sagt att det var september/november så hade jag nästan trott på det.
Men när vi satt på tåget mellan London och Stanstead, trötta och mätta på intryck och shopping så SER jag .. en liten plätt med vitsippor!!!
Vitsippor .. tänk att en så liten blomma kan göra så stor skillnad?? Så, nu vet ni .. vitsipporna är på ingång, visst känns det stort???

5 kommentarer:

 1. Hmmm... det var nog snödroppar.

  SvaraRadera
 2. Du kan ju klippa den så att den ser ut som en....som en...som en...jag vet! SOM EN BUXBOMSBUSKE!!!

  SvaraRadera
 3. Kallar du det vårtecken? Här är det vår - alla svarta hundbajspåsar som korkade hundägare först knyter ihop och sedan slänger kommer fram ur snön. Solen gör att de tinar och jäser till runda bollar. VÅREN ÄR HÄR!

  SvaraRadera
 4. ANNA .. jag LOVAR det var inte snödroppar, men i och för sig kan det kanske finnas en engelsk variant som ser ut som vitsippor .. jag är urusel på blommor. Fast det SÅG UT som vitsippor!!!

  BDK .. jag är rädd för att det blir en väldigt liiiiten buxbomsbuske i år .. suck!

  GRANNY .. visst är det vackert med alla vårtecken vi har framför oss .. ;-))))

  SvaraRadera
 5. Hej anybody

  Snödroppe heter Galanthus på latin. På den här länken finns ett litet urval av de olika sorter som finns. :-)

  http://www.mon-jardin-ma-passion.be/g.htm

  Du såg snödroppar, lita på mig. Snödroppar och Vintergäck blommar f.n. i England. Vitsippor finns inte (i England) förrän i april.

  Snödroppar kan växa i stora fält, vilket kanske (på avstånd) kan likna vitsippor som vi är vana att se dem.

  http://www.shutterstock.com/pic-760776/stock-photo-spring-bulbs-snowdrops-herald-the-arrival-of-spring-focus-on-front-flowers.html

  http://www.cotonmanor.co.uk/images/snowdrops_001.jpg

  http://www.srgc.org.uk/bulblog/log2008/050308/Galanthus%20plicatus%20in%20woods.jpg

  SvaraRadera