Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 5 mars 2010

MINA pengar? DINA pengar? VÅRA pengar??

Jag läser Britta Svenssons krönika i Expressen och önskar att jag själv hade haft hennes mod att uttrycka i skrift det jag funderat över en längre tid.

För när jag läser de bloggar som högst och i grova ordalag skriker om av som händer med VÅRA PENGAR finner jag ofta .. väldigt ofta, faktiskt .. att bloggaren i fråga inte betalar någon skatt alls?? Man kan nästan säga att det är tvärtom!

I debatten om RUT-avdraget upptäcker jag förvånat att JAG också förmodligen tillhör de föraktligt "rika" som de rödgröna ser som snyltare och skurkar .. trots att jag inte har högre lön än medelsvensken i allmänhet??? RIKA .. det har plötsligt nästan blivit synonymt med skattebetalare eller beroende på postnummerområde??

Jag har valt en privatvårdsförsäkring i stället för lönehöjning och tack vare den fick jag min gallblåsa snabbt och effektivt borttagen på Sophiahemmet. Jag lovar att det inte var några överklasspatienter som gjorde mig sällskap där .. tvärtom .. men trots det borde jag förmodligen skämmas ögonen ur mig för mitt val?

Jag har utnyttjat RUT-avdraget OCH ROT-avdraget ... och borde därmed gå och hänga mig av skam?

Jag har betalat skatt i hela mitt vuxna liv och aldrig försökt att göra några falska avdrag, aldrig haft a-kasseersättning och inte varit sjukskriven de senaste 20 åren .. vilket förmodligen klassifierar mig som en fullständig idiot!!

Dessutom har jag betalat för en pensionsförsäkring sedan den dag jag fyllde 30, sparat i kapitalfonder ... men inte varit på någon längre utlandsresa på 10 år och före den var det minst lika länge.

Jag mår illa när jag hör det rödgröna mumlet om rättvisa, rika, överklass och utsugning .. trots flitigt utnyttjande av förmåner som de sedan tar avstånd från och löner som överskrider vad jag i min vildaste fantasi aldrig skulle komma upp i!!

Om jag betalar min skatt, ser framåt, planerar och sköter min ekonomi och inte begär någonting alls av samhället .. är jag då en föraktlig varelse om jag använder ett avdrag för att få hjälp med snöskottningen när Maken har ryggskott??

2 kommentarer:

  1. 3500 nya jobb med 500 milj subvention. Stöd 143.000 per anställd, får hushållstjänster för 1 procent av befolkningen.
    Snacka om konstlad produktion eller tjänst som inte bär sig själv.
    Varför inte ha avdrag för restaurangbesök. Det sparar både tid för matinköp, laga maten, duka, duka av, diska m.m. Har du diskmaskin spar du el, (du blir t.o.m. miljövänlig). Då kan du verkligen spara din s.k. kvalitativa tid.

    SvaraRadera
  2. Om jag skulle göra avdrag för restaurangbesök så måste jag väl låta någon annan göra det åt mig??? Det ger väl knappast någon kvalitetstid till MIG, Thomas Östros????

    SvaraRadera