Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 29 mars 2010

Håhåjajaja .. skatter och pensionärer!!

Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin debatterar skatter och pensionärer .. igen!!

De talar om två olika saker .. och det vet de om, men de tror att vi inte begriper. Det känns .. hmm .. liiiite nedvärderande.

Fredrik Reinfeldt vill ha ett jobbskatteavdrag .. för att stimulera lusten till arbete och det är ju ingen dålig tanke .. om det sedan fungerar får framtiden utvisa. Effekten för pensionärerna blir då att de står kvar på SAMMA skatt medan löntagarna får SÄNKT med hänsyn till att de har högre omkostnader ... dagis, resor och måltider utanför hemmet.

Mona Sahlin ser det som att pensionärerna i och med detta får HÖJD skatt. Ja, så kan man ju också se det? Men hon säger också att .. "vi ger oss inte förrän skatten är lika mellan lön och pension" .. och det kan vi ju tolka på flera olika sätt??? Förmodligen ryker jobbskatteavdragen och då är både pensionärer och löntagare tillbaka på ruta ett .. dvs pensionärerna har FORTFARANDE samma skatt, men löntagarna betalar MER.

Men det är inte bara Fredrik Reinfeldt som läser Socialdemokraternas hemsida .. jag gör det också och jag misstänker att det behövs mycket mer skatteintäkter för att genomföra det som de rödgröna lovar.

Då kommer skatterna att höjas ännu MER för löntagarna och lite MINDRE för pensionärerna .. vilket gör en rejäl skattehöjning för båda ... hänger ni med??

Men LIKA HÖG skatt har de .. det har hon helt rätt i Mona Sahlin.

Resten ska sedan betalas av DE RIKA .. dvs Fredrik och Monas höga löner!!!

Då undrar jag .. om nu Mona Sahlin tycker att hon och Fredrik har så oförskämt höga löner .. VARFÖR arbetar hon inte lite mer aktivt för att sänka löner och ersättningsnivåer inom riksdag, regering och kommuner??

Då slipper vi ju ta omvägen över skatteavdrag och kan använda pengarna direkt?? Det är ju ända VÅRA skatter som hamnar på de här lönekontona???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar