Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 12 mars 2010

Se mig .. till varje pris!!

Det går inte att missta sig på Lars Vilks lycka över att återigen bli uppmärksammad i media!! Redan när han skapade sitt missfoster till rondellhund för att hänga på mediastormen kring de danska karikatyrtecknarna visade han upp sin förtjusning över att få figurera på löpsedlarna.

Tack vare Jihad Jane får han nu en möjlighet att strida för yttrandefriheten i tidningar och tv? "I yttrandefriheten ingår rätten att häda - att skymfa det som är heligt för andra" ... alltså strider han för rätten att skymfa bara för att man kan.

Nu är Lars Vilks VÄRLDSBERÖMD som KONSTNÄR .. i hela Sverige!! I brittisk press refereras han till som .. "a Swedish cartoonist" .. vilket han kanske inte tycker riktigt beskriver hans storhet??

Om jag kunnat teckna karikatyrer skulle jag ha gjort en av Lars Vilks där han sitter och suger näring och berömmelse ur en religion han djup föraktar och ser ner på .. som en fästing eller blodigel. Men det kanske inte ingår i yttrandefriheten???

För jag är så vanlig, korkad och icke-kulturell att jag anser att det är större att låta bli att kränka, häda eller skymfa ... trots att jag kan!!

5 kommentarer:

 1. Jag bryr mig inte om denna mediekåta människas utagerande som sådant - det finns säkert någon diagnos att ta till. De stora och övergripande följderna av hans agerande gör många andra utsatta och de är helt oskyldiga men får ta stöten. Nyheter sprids sekundsnabbt över jorden och man tar in den olika efter sin egen situation och förståelse. Känner någon sig kränkt i sin religion av Vilks så kan det vara lätt att ta sin hämnd på en svensk eller skandinav som råkar befinna sig i närheten. Vilks orsakar konflikter mellan länder och religioner för "five minutes of fame" och är likgiltig för vad han kan förorsaka sin omgivning och landet. Tjusig berömelse. Jag tycker att han får göra som han vill men då skall han stå för alla konsekvenser oavsett vilka de är. Själv tycker jag det är uruselt det Vilks åstadkommer och skulle sorteras in under klotter eller sanitär olägenhet - det är helt enkelt dåligt sensationsmakeri.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker hela historien runt Wilks är beklämmande och inte har ett dugg med yttrandefrihet att göra ... :-P

  SvaraRadera
 3. Om du inte förstår vad Vilks har med yttrandefrihet att göra så har du heller inte förstått yttrandefriheten.

  Själv tycker jag du ska göra en karikatyr av Vilks som blodigel. Det ingår också i yttrandefriheten...

  /Daniel

  SvaraRadera
 4. DANIEL .. jag är beredd att försvara yttrandefriheten till varje pris .. även Lars Vilks rätt till att missbruka den.

  Men i min värld är det så att om jag .. i skydd av yttrandefriheten .. kränker, hädar eller skymfar någon annans åsikt, beteende, livsstil eller tro, då bör jag ha en mening eller ett mål med det.

  Det är inget man gör bara för att bevisa att man KAN!!

  Att gömma sig bakom yttrandefriheten och kränka, häda eller skymfa enbart för att skaffa sig mediabelysning eller främja sin egen "karriär" är ett missbruk, tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Du minns kanske vår diskussion om bajs i påse?
  ;-)

  Vilks är i mina ögon gjord av samma skrot och korn som våra Giriga Män häruppe: JAG tar det JAG vill och fuck the rest. Ingen kan ju påstå att hans träskräp Nimis har gjort naturreservatet någon nytta eller visat respekt.. :-(

  SvaraRadera