söndag 2 januari 2011

Ajajajaj ..

.. somliga har tydligen gett sig på nyårsfirandet i tidigaste laget??

Kommunalrådet Stefan Hanna (C) fick en snilleblixt och kläckte den inkomstbringande idén att överviktiga människor borde betala en Tjockis-skatt med följande motivering ..

"De överviktiga utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar än de som äter och dricker normalt."

Fullständigt lysande!!

MEN .. hur gör vi med rökarna som också "utsätter det gemensamma samhället för stora påfrestningar"?? Och godis-snaskarna .. bakverks- och efterrättsslukarna?? Och alla dem som gärna svingar en bägare??

Ska det bli Extra Rök-skatt, Extra Godis-skatt och Extra Drink-skatt .. ju mer man konsumerar över det "NORMALA"??

Och alla som är FULA? Usch för otrendiga, ovårdade, otränade människor som också utsätter det gemensamma systemet för obehag. Fram för Ful-skatt för dem som är "onormalt" fula, när vi ändå håller på!!

Och GAMLA!! Är det några som utsätter det gemensamma systemet för påfrestningar så är det väl ändå vår åldrande befolkning!! Människor som inte har vett om att dö innan de belastar medborgarna med allehanda påfrestningar?? Så´na som blir äldre än vad som är "normalt"??

Extra ÅLDERS-SKATT .. att dra direkt från pensionen, är inte det något som borde tilltala Stefan Hanna???

Och BARN!! Är det något som är påfrestande så är det väl barn .. särskilt tonåringar .. kan man tänka sig en Extra Skatt för dem som är mer påfrestande än "normalt"???

För det lär ju gå åt lite skatteintäkter för att finansiera en sådan här verksamhet. Ett statligt verk som drar upp riktlinjerna för det som ses som inte NORMALT .. och därmed måste beskattas, eller hur?

Men Mary X, på bloggen Mina Moderata Karameller, sätter fingret på det verkliga problemet!!

DUMMA människor ... är det något som kostar samhället pengar så är det väl dumhet, särskilt på hög nivå?? Vilket för mig tillbaka till min gamla käpphäst ..

.. att kommunalråd, kommunalpolitiker, riksdagsledamöter och politiker i största allmänhet borde visa upp ett heltäckande CV eller en tydlig varudeklaration INNAN de ställer upp i allmänna val.

Annars får vi alldeles för många i klass med Stefan Hanna i Uppsala .. och måste börja fundera på en särskild Dum-skatt för att balansera de rikligt tilltagna förmånerna för de här grupperna.

4 kommentarer:

 1. Till Staffan Hanna:

  - Är du mentalt frisk?
  - Ja!
  -Har du papper på det eller är det bara vad du själv tror?
  -Nej, jag har inga papper på det.
  -Införskaffa då det innan du blir stämplad som "idiot"!

  SvaraRadera
 2. Undrar vem som skall bedömma medmänniskornas vikt, förstånd eller intag av onyttigheter, Det kommer iaf att skaffa fram nya arbetstillfällen och nya yrken - tjockisskattmas vore väl vara något i cvt?

  SvaraRadera
 3. Vi har (som regel) viss förståelse för mänskliga svagheter som vi delar eller som inte känns helt främmande t.ex. övervikt, rökning, alkoholbruk m.m.

  Men.. handikappade inkl. förståndshandikappade barn pga. medveten inavel (kusinäktenskap och ännu närmare släktskap) i syfte att konsolidera den närmsta släktens samlade förmögenhet - det har mycket få svenskar/västerlänningar någon förståelse för.

  SvaraRadera
 4. Regler för våra kära folkvalda borde samlas i en politikerbalk där tex idiotiska förslag som ovan borde straffa sig med offentlig stupstock till allmän varnagel och varning.

  SvaraRadera