måndag 24 januari 2011

Svik mig inte nu, Pär Nuder!!!

Ända sedan den dagen då Mona Sahlin valdes till partiordförande för Socialdemokraterna, har jag övermodigt hävdat att Pär Nuder ligger och lurar i vassen för att ta över. Maken har varit lite mer tveksam, men jag har satsat allt på att jag kommer att få rätt .. vänta bara!

Visserligen har Nuder sagt nej, nej, nej .. men det är ju så det ska vara om man är sosse och dessutom har han sagt sitt NEJ så trovärdigt att det snarare har verkat som om han har brunnit för uppgiften än som om det varit allvarligt menat.

När SVT:s politiska kommentator Mats Knutson gick ut med att han "visste" att Pär Nuder skulle tillfrågas, fanns det inga gränser för min självbelåtenhet. Se där!! .. vad var det jag sa!!!

Nu säger Pär Nuder NEJ!! .. igen?

"Jag vill inte och kommer inte att kandidera" .. säger han??

"Det vet valberedningens ordförande Berit Andnor. Hon kan bekräfta att jag inte står eller kommer att stå till förfogande"???

Vad menar han med det??

Betyder detta slutgiltiga nej att Pär Nuder verkligen är på hugget och inte vill ta några risker nu när högsta vinsten är så nära?

Spelar han sossespelet så elegant att ingen kan ana att han är intresserad, eller ..

.. MENAR han vad han säger???

Det är något ytterst märkligt med ett parti som inte ens internt kan tala i klartext? Egentligen borde vi väljare .. och kanske också partimedlemmarna?? .. få någon slags instruktionsbok så vi kan hänga med i diskussionerna, tolka löftena och lära oss koderna i budskapen.

Men snälla Pär Nuder .. tänk på MIG!! Tänk på hur skadeglad Maken kommer att bli om ditt NEJ verkligen är ett nej. För det är en tanke som jag själv försöker låta bli att tänka ..


AB, AB, EXPR., EXPR., EXPR., DN, DN, SvD

4 kommentarer:

 1. Nuder menar vad han säger. Han är för smart för att ta över ett part på dekis - som har framtiden bakom sig.

  Detta gäller f.ö. även Margot Wallström.

  Veronica Palm däremot verkar sugen. Jag hoppas på henne. Att hon med den frenesi som bara hon kan uppbåda hamrar in de sista spikarna i kistan.

  V

  SvaraRadera
 2. Visionären .. jag misstänker att du har rätt. Suck och attans!! Där får Maken något att ha roligt med lååååång tid framöver.

  Så jag HOPPAS i alla fall .. mot bättre vetande .. att Nuder gör som Göran Persson. ;-)

  SvaraRadera
 3. jag tror att du ska börja räkna med att maken får rätt...

  SvaraRadera
 4. Så går det när man kvoterar inkompetenta kvinnor till ledande befattningar, kompetensen lämnar organisationen. Det har många företag fått erfara, men denna gången drabbades ingen oskyldig.

  SvaraRadera