tisdag 25 januari 2011

Den som inte ser problemet ..

.. ser inte heller lösningen!

Det är rubriken på ett inlägg av Hanne Kjöller på DN:s ledarsida som handlar om Beatrice Asks förslag om ny lagstiftning gällande olovlig fotografering. Det är en bra rubrik.

Den passar också perfekt när det gäller Socialdemokraternas desperata sökande efter en ny partiledare.

De 26 partidistrikten har fått formulera sina krav/önskemål och kommit fram till att vederbörande ska ..

.. kunna ena och hålla ihop partiet, kunna vinna val, kunna kommunicera politik, ha karisma, inge förtroende och trovärdighet, ha erfarenhet från att leda ett politiskt arbete och vara förankrad i rörelsen.

???

Ja, utan ovanstående egenskaper kommer man inte långt, det kan jag hålla med om. Men måste de ställas som krav? Är det inte självklarheter??

VEM vill ha en okarismatisk ledare som har svårt att kommunicera politik, INTE inger förtroende, saknar trovärdighet, erfarenhet och partiförankring och INTE kan ena/hålla ihop partiet???

Någon???

Dessutom verkar det vara önskvärt att partiledarkandidaten gör sig bra i TV, är "någon som går hem i stugorna" och "har stora öron(?) och lyssnar".

Och vinna val?? Vilar det ansvaret verkligen enbart på partiledaren?? Jag trodde det handlade om politiken, visionen, kunnandet och kompetensen inom partiet?

Så korkat av mig!

Men, själva problemet då? Vad består det av? Hur kommer det sig att ett 40%-parti numera befinner sig på 25%-nivå?? Beror det på att den tidigare ledaren saknade ovanstående egenskaper? Ligger ansvaret för katastrofresultatet i valet enbart på den som framförde budskapet .. men inte trodde på det .. eller på VÄLJARNA som inte förstod det??

Den som inte ser problemet, ser inte heller lösningen .. det är ju en genialisk mening!!

Nu har ju sossarna EN kandidat som har samtliga egenskaper som efterfrågas, som är utbildad, har erfarenhet, är en duktig debattör och kan föra sig både nationellt och internationellt.

Jag ska inte säga att jag tycker om Pär Nuder .. då skulle jag fara med osanning .. men jag respekterar honom som politiker. HAN ser uppenbarligen problemet ..

.. och tackar därför nej till uppdraget.

Det säger väl egentligen allt.


(Men skulle det .. mot all förmodan .. visa sig att Pär Nuders kraftfulla NEJ bara varit taktik och ett spel för galleriet, DÅ kommer den respekt jag har haft för honom att vara fullständigt förbrukad. Man får bara vara smart och spela spelet till en viss gräns .. innan det blir fulspel och lögn.)

EXPR., EXPR., EXPR., AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD,

2 kommentarer:

 1. Jag är så totalt enig med dig om Pär Nuder.
  Men skulle det .. mot all förmodan .. visa sig att Pär Nuders kraftfulla NEJ bara varit taktik och ett spel för galleriet, DÅ kommer den respekt jag har haft för honom att vara fullständigt förbrukad. Man får bara vara smart och spela spelet till en viss gräns .. innan det blir fulspel och lögn.)

  Samtidigt så hörde jag att han i en intervju sa "Jag kandiderar inte till att bli partiledare" vilket fick mig att misstänka en viss omvändning där...

  SvaraRadera
 2. "VEM vill ha en okarismatisk ledare som har svårt att kommunicera politik, INTE inger förtroende, saknar trovärdighet, erfarenhet och partiförankring och INTE kan ena/hålla ihop partiet???"

  Tja, de som valde Bo Lundgren och Olof Johansson, till exempel.

  SvaraRadera