måndag 31 januari 2011

Framsteg kan bli felsteg ..

.. det är rubriken på en sida i min personliga "husbibel" .. I-ors lilla dysterbok. Meningen som följer är som klippt och skuren för Kristdemokraterna ..

"Om du går i dina egna fotspår ... kommer du ingenstans."

Jag hade så stora förväntningar på Göran Hägglund när han tillträdde som partiledare för KD. Han talade och engagerade sig i frågor som jag själv tycker är viktiga .. familjen, individen, den lilla människan och hennes rätt att själv välja sitt liv .. även om det sker med hjälp och stöd från samhället.

Hans debattinlägg om "Verklighetens folk" gav hopp om en stridbar man, om en uppriktig önskan att verkligen SE den vanliga människans kamp och strävan efter självbestämmande och behovet av ett fungerande, verklighetsanpassat, medmänskligt skyddsnät för alla som saknar förutsättningar att möta alla livets krav och måsten.

Det var nästan så att jag tänkte tanken att själv engagera mig i KD?

Nu talar han om att KD ska stå för "Relationslinjen" som tydligen handlar om ett medmänskligare samhälle .. och jag förstår inte längre vart KD är på väg. Vad vill de åstadkomma?? Hur ska det ske?? Finns det några faktiska förslag eller är det bara filosofiska funderingar som vi ska ta ställning till??

Eller är det som min pappa brukade säga ibland .. "mycket väsen för lite ull, sa kärringen som klippte grisen"???

Kristdemokraterna framstår mer och mer som ett parti som anpassar sin politik till de medlemmar som redan finns?? Välbärgade, välanpassade grupperingar som hyllar Husmodern, Hemmafrun och det NORMALA livet så som det skildras i Astrid Lindgrens böcker från en annan tid.

Varje antydan till att anpassa politiken till de förhållanden som råder NU i det samhälle där "Verklighetens folk" lever och andas .. möts med ett ramaskri inom partiet. Då ska Hägglund UT och Odell IN!!

Det ska vara ORDNING och REDA .. som det alltid har varit .. vilket påminner om socialdemokraternas problem. Men där har de fler procentenheter att slarva bort innan loppet är kört, än KD som förmodligen kommer att försvinna helt vid nästa val ..

.. och förvandlas till den slutna ideella förening som de verkar fungera som i dag?

Det är synd tycker jag. Vi hade behövt ett parti som fokuserade på vardagen och effekterna av myndigheternas beslut.


DN, DN, EXPR., AB, AB, EXPR.,

1 kommentar:

  1. Om det inte vore för det religiösa så skulle jag kunna rösta på Hägglund, det var vad jag sa före valet.Inte enbart för att han är från Degerfors utan för att jag gillade hans civilkurage. Men nu tycker jag att även hans kappa är full av vända vindar. Så på KD blir det aldrig en röst.

    SvaraRadera