torsdag 20 januari 2011

Super-Råttor!!

Jag har precis varit ute och rastat hundarna och mig själv och vid den plats där vi lägger äpplen och annat godis till rådjuren stelnade plötsligt Rackarkotten till! En skugga gled över marken och försvann in i grannens enorma granhäck.

En RÅTTA!!!??

Urk!!

Nu läser jag i AB att det finns Super-Råttor! Det här var nog alldeles säkert en så´n, tänker jag oroligt och börjar oroligt räkna efter hur många vi är som bor här.

För i tätorterna finns det nog en råtta per person .. säger de på Anticimex. Fast vi är ju direkt ingen tätort, så jag räknar med en halv och får ihop ungefär 15 st .. vilket i alla fall är några stycken .. usch.

I höstas startade Anticimex projekt "Råttor i tätort" för att få lite ordning på problemet. Råttkameror, Röntgenfällor, soptunnor med inbyggda råttfällor eller andra fiffiga anordningar ingår i projektet.

Problemet är bara att Super-Råttorna tydligen har "självmords-råttor" som får testa alla nya områden medan resten av gänget intresserat ser på och väntar tills kusten är klar. Super-Råttorna verkar alltså vara Supersmarta.

Nu är det ju så att vi har tusentals skjutglada entusiastiska människor som myllrade ut i skogarna alldeles nyligen för att ta livet av TJUGO vargar??

Finns ingen som helst möjlighet att vi kan göra som de Supersmarta Råttorna och se till att utnyttja den resursen på något bra sätt???

Ett litet tips bara .. till Anticimex och Andreas Carlgren.

4 kommentarer:

 1. "Självmords-råttor"?

  Är det såna där med bombbälten runt magen?

  Såna där från Tranås du vet?

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 2. hahaha .. jag kan nästan se det framför mig, Visionären .. så du MÅSTE helt enkelt ha rätt!! :-D

  SvaraRadera
 3. Är de släkt med nollråttor - de som röjer runt i Stockholm borde vara det.

  SvaraRadera