onsdag 5 januari 2011

TRÖTT .. trött, trött!!

Jag är såååå trött!!

Det spelar ingen roll hur mycket jag sover .. det är inte den sortens trötthet .. men jag skulle kunna sova dygnet runt bara för att slippa vara vaken.

Jag är trött på den här bloggen och på medias tröstlösa sensationssökande, trött på mig själv och trött på mitt liv. Jag VILL INTE .. fast jag vet inte riktigt vad jag inte vill? Helst ingenting, tror jag.

Det är samma visa varje år. Så fort det blir januari så dyker jag ner i hopplöshet och meningslöshet och det enda som hjälper är att vara oavbrutet sysselsatt med något skapande och kreativt .. som jag alltså INTE VILL göra!!

Inte ORKAR!

Det finns egentligen INGEN ANLEDNING att ens försöka!!

Nu har jag tagit mig i kragen och sprättat upp fyra stycken gamla örngott som min mamma mödosamt sydde ihop för länge, länge sen. Aj aj aj .. vad det kändes hemskt! Men det är ju bättre än att slänga dem, eller hur??

Min mamma slängde ALDRIG någonting när jag var barn .. men den påföljden att jag känner mig misslyckad om JAG slänger något som egentligen är totalt slut.

Som mina gamla, ärvda örngott till exempel.För att dra blickarna från gulnande veck och solblekta partier så målade jag en "Ängel" i skarpa färger. Hon får stå för min mentala infit i dag. Helt klart mycket, mycket bättre än dagens outfit som ni slipper se .. det garanterar jag!!

Och för den som inte förstår vad en mental infit är för något, kan jag berätta att ett annat år, vid en annan deppighet så öppnade jag en grupp-blogg .. eller CHOGG som vi döpte den till .. där vi i motsats till Modebloggarna som har Dagens Outfit, hade Dagens Infit.

Alltså den inre bild av oss själva som vi för tillfället hade eller önskade oss.

Helt klart mer intressant än en bild på bloggaren själv iförd top från HM, ett par svindyra jeans och ett litet skojsigt diadem på toppen .. tycker i alla fall jag.

Vad har till exempel DU för Infit i dag??

(Vad det ska bli av örngotten?? En hoodie, så klart!! Jag syr ALLTID hoodies när jag är deprimerad ..!)

8 kommentarer:

 1. Kusinen från landet5/1/11 17:10

  OK, då återstår bara att försöka lista ut vad en hoodie är får något.

  SvaraRadera
 2. En hoodie kallas väl också för munkjacka, tror jag? Dragkedja fram, kängurufickor, kapuschong(?), muddar längst ner och i ärmarna .. en hoodie!!

  SvaraRadera
 3. Du är långt från ensam att må dåligt i januari. Det är nog lite baksmällan på Jul och Nyår med vetskapen att våren är LÅNGT borta.

  Själv har jag klarat deppen ovanligt bra, men kan slå på i fullt drag i mars om inte jag ser spår på att våren är nära. För att bli på bättre humör för närvarande så planerar jag årets resa just nu :-)

  SvaraRadera
 4. Hmm det är inte en efter jul och nyårsbaksmälla som jag tror att Anybody beskriver. Är hon som jag så börjar hon att ladda ner den här tröttskiten mentalt långt före jul. Man håller den i shackt över helgerna och sedan ballar man bara ur - och vill sova sova sova......Jag ger mig på gamla vita vackra linnedukar och gör poncholiknande blusar.Varenda gång gör jag det och skapelsen bandkantar jag med allt möjligt. Mormors knypplade spetsar sätter jag runt halshålet.
  Infiten då(jag saknar min svandunsboa och chockrosa stilettoklackade pumps från choggen)Jag har en feltvättad herrskjorta stl. 4XL på mig, gröna lacktights och på fötterna har jag ett par konståkningsskriskor som skenorna är bortskruvade från.I håret sitter en tyllros på ett diadem. Allt är ur skojiga "fyndlådan" i klädkammaren. För en timme sedan var jag något mer anspråkslöst kläd i flanellpyjamas då mannen i mitt liv fick stora spysjukan och spydde ner vår säng och MIG.Allt är sanerat nu och min bättre hälft sover sin skönhetssömn.Själv sitter jag och funderar på hur jag skall komma undan detta oerhört tröttande sega jäkla leverne eller iaf finna något som gör det roligare under transportsträckan fram till ljuset och livet igen. Kanske skall jag sätta upp en stripstång i hallen att göra konster i - troligen stuper den ideen på att det finns en klausul i vårt hyreskontrakt som skjuter tanken i sank. Har du sett att stavningen blir sämre under de här nedåt perioderna? Blaa - nu sätter jag nog upp en trapets ovanför sängen. Där kan jag sitta och gunga och sjunga oanständiga saker när jag inte sitter där bara och känner mig vacker!?!

  SvaraRadera
 5. @granntanten: Vad jag menar med baksmälla är att man innan Jul inte har tid att känna efter. Allt går i 110 och man bara skyndar skyndar. Tror att den stressen som man har innan lite bidrar till att man kollapsar efter.

  Kan varmt rekommendera att åka på SPA dagarna innan Jul bara för att komma ner i varv. (eller dagarna precis efter om man inte hinner innan). Hoppas på att man har ngn vänlig själ som passar hundar och ungar och lada batterier i varma bad och bastur. En min helg räcker långt.

  Jag brukar själv sätta mig i soffan och bara vänta på våren. Trött trött trött. Vet inte varför mot alla odds i år med all snön, som det går lite bättre i år?

  SvaraRadera
 6. min skulle vara mini ;)

  SvaraRadera
 7. Tina Häll6/1/11 18:45

  Själv har jag ålderskris, kattsorg och januaridepp, har fyllt 60 i julhelgen, blev av med lilla kattan en vecka före jul och maken vill vara djurfri några år nu, han är inte lika road som jag tyvärr, i höstas dog en nära väninna knall o fall helt oväntat, min äldsta vän.Det har blivit många tankar på åldrande o död sen dess, hon var 3 år yngre än jag.. Så denna januari genomlevs typ en timme i taget, men den blir kväll varje dag och en dag närmare våren, det får vara min tröst.

  SvaraRadera
 8. GRANNY och HMM .. jag tror vi menar samma sak alla tre.. en gammal hederlig stund i misströstans och hopplöshetens träsk. Men huvudsaken är ju att man VET att det finns ett ljus .. även om det känns väldigt avlägset just nu,

  TINA HÄLL .. åhh, vad jag känner för dig och din lilla katt. Det är blir nästan bedövande tyst efter en vän som inte gjorde mycket väsen av sig .. men lämnar ett stort tomrum efter sig. Och ålderskris .. ja, vem har inte det ibland? Det är märkligt att man PLÖTSLIGT är lika gammal som GAMLA människor???

  MEN .. livet är rätt härligt ändå, om man bara orkar ta för sig och njuta av det. Så nu kämpar vi på och försöker orka, orka, orka, eller hur?

  Det måste ju i all sin dar bli ett slut på mörker och snö någon gång!

  SvaraRadera