måndag 3 januari 2011

Det här äter vår koltrast!

Den 25:e februari hade vi kolossala problem med våra svältande koltrastar. Åtminstone SÅG de oerhört hungriga och stackars ut och vi provade allt vi kunde hitta på .. äpplen, frön, russin och diverse matrester .. utan att få den efterlängtade entusiasmen.

Jag ser nu att det inlägget får massor av träffar från andra som har samma problem och eftersom vi nu ÄNTLIGEN har fått två glada koltrastar vid vårt fågelmatsträd så vill jag vidarebefordra vad vi kommit fram till.

ÄPPLEN .. är godis för koltrastar.

Men inte hur som helst, hela äpplen verkar vara helt obegripliga för en koltrast??

För att tilltala våra koltrastar ska äpplena helst vara lite gamla och DELADE på mitten så att det är lätt att hacka ur innehållet. Talgoxarna blir också lyckliga och glada för lite dessert till frödieten och koltrasten äter mer frön .. en succé och en win-winsituation!!

Möjligen finns det bättre matsedlar att lägga fram för en hungrig koltrast, vad vet jag? Men nu är i alla fall VÅRA koltrastar nöjda och glada.

1 kommentar:

  1. Kusinen från landet3/1/11 10:05

    Pröva med vindruvor också! Åtminstone brukar vår vinranka på hösten dölja oanade mängder med koltrastar som kalasar på de druvor vi själva tänkt oss.

    SvaraRadera