torsdag 13 januari 2011

För att få insyn ..

.. är jag betalande medlem i en Ideell .. nästan lite sektliknande .. Förening inom vårdsektorn.

Den blöder pengar i samma hastighet som Socialdemokraterna blöder procentenheter i opinionsmätningarna.

Så gott som alla i styrelsen, ledningen och alla chefer på olika nivåer är födda i Föreningen av föräldrar som är födda i Föreningen och har levt hela sina liv i Föreningen och därför har mycket liten .. om ens någon? .. aning om hur dagens samhälle ser ut och fungerar.

Vilket också påminner om Socialdemokraterna.

Ingen törs ifrågasätta Föreningens Högsta Höns. Tänk om någon tar illa upp och känner sig attackerad, då hamnar man förmodligen direkt i kylan .. arbetslös och utan chanser i den enda värld man känner till. Då är det bättre att bara vara tyst och snäll och hänga med så länge det går och hoppas på en inträdesbiljett till det allra Heligaste som tack för besväret.

Vilket känns VÄLDIGT bekant när det gäller den socialdemokratiska hackordningen.

Föreningen behöver fler vårdbehövande för att kunna finansiera sina möten, sin ideologiska verksamhet och för att hejda det skenande underskottet. Styrelsen kliar sig i huvudet och eftersom det här är en verksamhet där man gärna talar i liknelser och undviker fakta, så beskriver en styrelseledamot situationen som "att gå omkring med en hatt som slutar vid vristerna".

DET har ännu ingen socialdemokrat sagt .. än.

Men jag tolkar uttalandet som .. "jag har ingen som helst aning om vad jag sysslar med".

Styrelsen frågar medlemmarna om råd. VAD ska vi göra för att få fler att välja oss som alternativ?? Medlemmarna kliar sig i huvudet och föreslår att man ska skriva brev till landets kommuner som finansierar hela verksamheten. Detta fantastiska förslag klubbas igenom och så är ordningen återställd. NÅGON ska skriva något .. oklart vem och vad?

Man lägger också upp en strategi för vilka grupper som det är mest lönande att locka till Föreningen, utan att för ett ögonblick ägna en tanke på om man har den kompetens, de resurser eller det kunnande som i så fall skulle behövas.

Det låter bekant på något vis?

Alla vet att Föreningen är ute på djupt vatten. De ekonomiska redovisningarna blir allt fantasifullare och får mindre och mindre verklighetsanknytning. Verksamheten närmar sig i oroväckande hastighet den gräns där hela Föreningens existens hotas. ALLA blundar och "drar ner sina hattar till vristerna".

Det TALAS, man har MÖTEN och enigheten är stor .. DET VAR BÄTTRE FÖRR!!

Målet är att få det som det var DÅ .. trots att resten av världen, människorna som lever i den och alla förutsättningar har ändrats och inte har mycket gemensamt med hur det VAR FÖRR.

Det låter OCKSÅ väldigt bekant?

I alla dessa tidskrävande diskussioner och mer eller mindre verklighetsbaserade förslag nämns vårdtagarna och Föreningens uppdrag och åtaganden förvånansvärt sällan?

Att ekonomin blöder så att vårdtagarna får nöja sig med mindre än vad uppdragsgivaren betalar för är underordnat bristen på personalmöten, behovet av berikande sammankomster för att stärka sammanhållningen samt svårigheterna att komma undan de betungande kraven från samhället och andra orimliga krav som ställs på Verksamheten och Föreningens Högsta Höns.

Att den administrativa delen av lönekostnaderna är bortom anständighetens gräns nämns inte med ett ord. Ska det ske nedskärningar så ska det ske på utförandenivå och på bekostnad av den personaltäthet som betalande kommun garanterar vårdtagaren .. men tyvärr inte kontrollerar.

Det här är inget jag hittar på .. det är sant och verkligt. Det är heller inget konstig eller ovanligt. Så här ser det ut på många ställen i vårt samhälle i dag.

I första hand JAG och MIN KARRIÄR, sedan PARTIET/VERKSAMHETEN/FÖRETAGET sedan min FÖRSÖRJNING, framtida PENSION, min FAMILJ och mina VÄNNER och .. kanske .. om det finns tid och medel över ..

.. så kan vi ägna en kvart åt dem som är själva orsaken och ändamålet med att vi alla sitter här.


SvD,

DN, DN, DN, DN, DN,

EXPR., EXPR., EXPR., EXPR., EXPR., EXPR.,

AB, AB, AB, AB.

1 kommentar:

  1. Jag skrev också om politikerföraktet idag. Med de höga lönerna de har så är de väldigt dåliga representanter för folket. http://www.hesperus.nu/?p=457

    SvaraRadera