fredag 7 januari 2011

"Dina ögon svarar ja men dina läppar säger nej" ..

.. sjöng Sickan Carlsson i filmen "Ryska Snuvan" år 1937 .. och det är väl ungefär där Socialdemokraterna fortfarande har sina rötter?

"Dina ögon svarar ja, men dina läppar säger nej
Vem är det du vill ha?
Är det nån annan eller mig.
Jag plockar bladen från en blomma.
Älskar, älskar ej.
Dina ögon svarar ja, men dina läppar säger nej."
*
För visst är det väl gulligt och visst tänker man osökt på Pär Nuder när man läser texten?
.
Åtminstone gör jag det när jag läser hans ihärdiga förnekanden när det gäller eventuella anspråk på partiledarrollen.
.
Han gör det NÄSTAN lika bra som den forne läromästaren Göran Persson och tänker uppenbarligen inte göra som Ylva Johansson som försökte sig på att modernisera processen genom att svara JA innan hon blev tillfrågad.
.
Nu påstår AB att Sven-Eric Österberg använder sig av Pär Nuder som metmask när han fiskar i socialdemokratins grumliga vatten. Jag förstår liksom inte upplägget?? Skulle agnet vara avsett att avskräcka eller locka??? Eller är det Österberg som är kroken och Nuder bara det lockande sprattlet??
.
Ja, det lär väl visa sig så småningom? Och visst är det mer spännande så här om man enbart ser till underhållningsvärdet?
.
I Expressen påstås Katrine Kielos .. ledarskribent i AB .. vara en viktig del i Nuders kampanjande och i SvD träder två SSU:are från Göteborg fram och kräver ungdom och entusiasm i form av ett dreamteam där bland annat Katrin Kielos ingår. Kan man misstänka att Aftonbladet tänker infiltrera Socialdemokraterna på samma sätt som sossarna infiltrerat AB genom LO:s delägarskap??
.
Härligt i så fall .. då kan vi kanske få veta riksdagsbesluten INNAN de fattats i fortsättningen och det allra senaste i skvallerväg om ministrar, riksdagsledamöter och alla politiska broilers som står på tillväxt
.
Tänk att i förväg få veta vem som ska röstas ut och vilka som sitter säkert. Vilka som paktar med vilka och vem som står till vänster eller höger eller balanserar med en fot i varje läger??
.
Det är SÅ synd att ingen gör en RIKTIG tv-såpa av det hela med dolda kameror och allt .. det är liksom slöseri med god underhållning, tycker jag.
.
.
.
Ulrika Schenström (m) tipsar sina stackars politikermotståndare om att .. Man MÅSTE inte utse en statsminister direkt INNAN valet är vunnet - det räcker med att vaska fram någon som brinner för sina åsikter". Oj vad gärna jag skulle vilja vara en fluga på väggen när det debattinlägget kommenterades inom stängda dörrar!!

5 kommentarer:

 1. Jag tyckte du skrev att du var trött och lite halvdeppig. Men dina senaste inlägg/ögon säger ngt annat än din penna/läppar. Sedvanlig intellektuell spänst skulle jag vilja påstå.

  Bara att lyfta på kepsen och med ett stort leende på läpparna instämma igenkännande.

  V

  V

  SvaraRadera
 2. Nja jag vet inte riktigt om jag är intresserad av att skåda djupt i Nuttes ögon.Mycket spel för och i galleriet är det utan tvekan i partiet S.

  SvaraRadera
 3. VISIONÄREN .. det är bara i början av månaden än, så den här kommentaren kommer jag att vårda ömt fram till i mars. För nu går livet på bara vilja och idogt arbete, ingenting annat!! Tack!

  GRANNY .. medge att utan S skulle de här lågtrycksmånaderna vara oerhört svårt att uthärda. INGENTING är så välgörande när man är lååååååg som ett gott skratt, eller hur? ;-)

  SvaraRadera
 4. God fortsättning och visst är det en god underhållning detta med maktspelet inom sossarna och frågan är när de ska övergå från ränksmider till fysiska påhoppp.

  Bara att ta fram popcornen och njuta av skådespelet!

  SvaraRadera
 5. He he. Ja visst är det lite fjantigt att tacka nej och sedan ja bara för att det är sossekultur.

  Jag skulle brinna för uppdraget och jag skulle kräva att hela partiet rättar sig i ledet och att de som vill fortsätta på den nyliberala pr-konsult-vägen åt svenskt näringsliv sparkas ut med en riktigt hård spark som skickar in dem i det borgarträsk där de hör hemma.

  För när skeppet nu sjunker krävs det faktiskt hårda tag oavsett om det är jag som drar upp skiten eller någon annan.

  SvaraRadera