tisdag 11 januari 2011

Jag VILL INTE ..

.. vara med och betala 5 miljoner i MÅNADEN till arbetslösa, fullt arbetsföra riksdagsledamöter som inte vill kliva ner i verkligheten, där hur många högutbildade, skickliga arbetslösa människor som helst sysslar med okvalificerat arbete utan minsta inkomstgaranti.

Det handlar alltså om 60 miljoner kronor om året!!

Maria Weibull Kornias (m) tycker att det är en lysande idé och säger .. "det är inte helt lätt att hitta ett nytt jobb när man varit borta i 4 år och är 55 plus" .. och bevisar därmed att man KAN säga något vettigt .. helt oavsiktligt .. utan att fatta VAD det är man säger!!

För det är INTE helt lätt att hitta ett nytt jobb om man varit arbetslös i 4 år och är 55 plus .. det är sant.

Det är inte heller HELT lätt att hitta ett nytt jobb om man varit sjukskriven/förtidspensionerad i 4 år och är 55 plus, eller hur?

Det är egentligen inte helt LÄTT att hitta ett nytt jobb alls om man är arbetslös, inte har rätt utbildning, rätt bakgrund eller bor på rätt plats .. oavsett ålder .. om jag tänker efter??

En "vanlig" människa ska stå till arbetsmarknadens förfogande .. alla kategorier .. i hela landet .. och vara beredd att lämna familj och vänner för att flytta dit där det kan dyka upp ett lönekneg.

En riksdagsledamot kan uppenbarligen bara komma på tal som riksdagsledamot? En uppgift som ARBETSMARKNADEN inte direkt har någon större efterfrågan på utanför riksdagen.

Det finns SÄRSKILDA jobbcoacher för riksdagledamöter. Alltså sådana som tar särskilda hänsyn till riksdagsledamöternas mångåriga vana vid höga löner, generösa arbetstider och löneförmåner .. och inte kommer dragande med jobb på McDonalds, vården eller andra simpla jobb för "vanligt" folk.

Trots det så är det bara 15 av 126 riksdagsledamöter som besvärat sig med att presentera sig i ett "inledande samtal".

En del koketterar med att .. visst är det fel, men finns det så finns det och varför ska JAG avstå när ANDRA får???

Jag undrar vad Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen tycker om det som argument .. om nu någon skulle försöka sig på att använda det?

1 kommentar: