lördag 15 januari 2011

Konsten att undvika att ge upp!!

Det är grått, kallt, trist, mörkt och inte alls roligt just nu. Det känns som om jag tvingas upp ur sängen dubbelt så många gånger som jag får gå och lägga mig??
.
Helst skulle jag vilja säga upp mig från mig själv fram till mitten av mars .. men eftersom det inte är möjligt så får jag ta till överlevnadstricket nummer ett!!
.
Engagemang och sysselsättning!!
.
Jag sysselsätter och engagerar mig så till den milda grad att hela hemmet är upp och nervänt. Jag städar, möblerar om, rotar runt i och på hyllor och skåp och försöker slutföra projekt som påbörjades vid den här tiden förra året .. samtidigt som jag påbörjar nya saker som förmodligen kommer väl till pass nästa år vid den här tiden.
.
Puh!!!
.
Jag är en samlare, så det finns grejor att botanisera i vid sådana här tillfällen. Jag samlar ALLT och har hela mitt liv i kartonger, påsar, på galgar eller undanstoppat i skåp och lådor.
.
Vasen på bilden köpte jag för massor av evigheter sedan, på den tiden jag gick barfota på huvudstadens gator och Stureplan bara var ett trist ställe där spårvagnen stannade. En hel sommar släpade jag runt på den och påstod att den var en magisk spåkula och jag spådde både kända och okända .. vare sig de ville eller inte.
.
En gång lyckades jag till och med få betalt! Till och med så mycket att jag och min ständiga följeslagare kunde köpa en frukttårta, som vi åt upp med händerna, sittande på en gräsmatta i Humlegården.
.
Det var tider det!
.
Jag tror till och med att jag har kläderna kvar??
.
Är det inte fantastiskt vilken kvalitet det var på grejorna förr?? Den här vasen har burits, rullat runt på fester, forslats i diverse bilar till diverse platser, flyttat med mig hit och dit och står nu här full med strutsfjädrar. Utan en repa??
.
Och nu har den till och med hamnat i min blogg, bara för att jag inte kan komma på någonting annat att skriva om ..
.
..men ändå måste sitta här för att jag inte orkar städa upp efter mig på den plats där jag nyss löpte amok för att undvika passivitet och nedstämdhet!
.
Åh, vad jag önskar att den här tiden var över snart, så att det blir lite ordning här hemma och dammet åter får lägga sig över samlingarna.

3 kommentarer:

 1. Semester kvar att kunna ta ut? Kan tipsa om att det nu finns restresor till Egypten för under 2000 kr om du kan stick med ett par dagars varsel.

  SvaraRadera
 2. Hmm ..Tack för tipset, men jag är en alltför orolig själ för att kunna ligga på en sandstrand. Jag sparar allt jag har och sticker till London med Granntanten om en eller två månader.

  Jisses .. vad jag lääängtar!!!!

  SvaraRadera
 3. Längtar lika intensivt jag med. När du drev runt i huvudstaden så där - var du på Gärdesfesten någon gång?Det var jag

  SvaraRadera