lördag 29 januari 2011

Kom och köp .. konserverad gröt!!


Jag läser ett debattinlägg av Lena Andersson i DN i dag. Jag häpnar .. aldrig tidigare har jag sett någon misstolka uttrycket "nånannanism" så felaktigt??

Söker jag på Wikipedia får jag följande förklaring .. "Nånannanism är ett uttryck för att beteckna inställningen att någon annan ska ta itu med ens problem".

Lena Andersson anser att uttrycket är synonymt med solidaritet, empati och omsorg!!???? .. och därmed "borgerlighetens olycka" och en anledning till att väljarna röstar vänster??

Hur i fridens namn hon har lyckats komma fram till den slutsatsen kan jag inte fatta???

Den utbredda folkliga passiviseringen och kravet/behovet på att bli omhändertagen i livets alla skeden borde faktiskt vara en lika stor "olycka" för socialdemokraterna som för "borgerligheten", kan man tycka. Hur hanterar vi det, den dagen vi inte längre har råd?

I övrigt kan jag ju hålla med Lena Andersson om att det är beklämmande att se socialdemokratins brist på idéer, ideologi, verklighetsförankring och lystna rotande efter något som går att sälja till den breda problemfria medelklassen.

Under de dagar som socialdemokraternas Kriskommisions öppna seminarium varade kom man i princip bara fram till ett enda budskap. JÄMLIKHET .. låt oss marknadföra oss som ett parti som strävar efter att uppnå jämlikhet!!

Men eftersom ordet JÄMLIKHET är .. och alltid har varit .. själva grundstenen i Socialdemokraternas budskap så blir ju det budskapet till partimedlemmarna lika effektivt som om ...

.. ICA-handlarnas centralorganisation skulle ha krismöte och enas om att .. nu jädrans sätter vi igång och säljer LIVSMEDEL!! Den typen av problemlösning känns inte helt trovärdig eller effektiv, enligt mitt sätt att se på saken.

Ideologi eller politiskt budskap ska väl ändå inte vara en produkt anpassad till den köpstarkaste målgruppen .. något som går att sälja med "Mördande Reklam" ..

.. det borde vara något partiet TROR på, VILL och KAN visa hur det ska genomföras. Just nu verkar det som om Socialdemokraterna söker en toppförsäljare till en ännu inte färdig vara som vi ska övertalas att köpa om 4 år???

Konserverad gröt .. kanske????


(jag ber om ursäkt för den felaktiga bildstorleken på klippet .. men det får ligga kvar som det är, alternativet är att jag råddar till hela inlägget av ren teknisk oförmåga"

1 kommentar:

  1. Lena Andersson skriver:

    "För några år sedan hörde jag förre moderatledaren Bo Lundgren tala om ”nån annan-ismen”, en svensk sjuka. Den var borgerlighetens olycka och bestod i att väljarna tänkte: ”jag har det bra men min granne har det nog inte lika bra så jag röstar vänster.”

    Jag är (precis som du) djupt skeptisk till, att Bo Lundgren skulle ha framfört det, som Lena Andersson tillskriver honom.

    SvaraRadera