måndag 3 januari 2011

Att ha kakan och äta upp den?

Jag är en väldigt vanlig människa på alla sätt och vis. Nästan löjligt vanlig .. och det händer alldeles för ofta att människor säger .. "har inte vi träffats tidigare???" .. för att det ska vara riktigt bekvämt.

Jag tycker som de flesta, är inte särskilt provokativ och är inte heller speciellt uppseendeväckande bland andra .. en helt VANLIG svensk kvinna med andra ord.

Det jag skriver här i min blogg är mina egna åsikter som bara representerar mig själv och vad jag för ögonblicket tänker. Jag kan ändra mig .. komma på bättre tankar .. tappa fattningen och bli arg .. eller bli onödigt blödig och ömsint, men eftersom jag bloggar anonymt så behöver jag inte tänka på om det skadar eller kan vara pinsamt för mina närmaste som ofta har alldeles egna .. och kanske helt andra .. åsikter.

Trots det försöker jag vara oerhört försiktig med vad jag skriver.

OM jag skulle ge mig in i politiken eller ha offentliga uppdrag där jag representerade andra människor skulle jag inte våga ha en blogg eller ett twitter. Jag är alldeles för direktstyrd ibland för att det skulle kännas säkert.

Nu tycker jag lite synd om kommunalrådet Stefan Hanna (C) i Uppsala som inte riktigt förstått att det uppdrag han har, innebär att han representerar inte bara sitt parti, utan också de kommuninvånare som är hans arbetsgivare.

Privatpersonen Stefan Hanna får hur gärna som helst ha synpunkter på människor som han tycker äter och dricker ONORMALT mycket och jag kan verkligen sätta mig in i hans upprördhet över bidragsfuskare. Men även om jag här hemma har uttryckt en hel del hemska saker om just den delen av befolkningen och hur det drabbar dem som får betala för fusket, så skulle jag ALDRIG skriva ner det i ett offentligt dokument som en blogg ändå är.

Det är ett ansvar att arbeta politiskt! Det är bra betalt om man lyckas .. men det kostar också att vara den som representerar andra.

Stefan Hanna semestrar utomlands just nu .. men som politiker är han aldrig helt ledig. Allt han gör, allt han säger och skriver .. gör han i egenskap av offentlig person om han gör det utanför hemmets och privatlivets väggar.

Det borde han varit medveten om .. särskilt nu när våra tidningar släppt all anständighet och anser att det yttersta beviset för lyckad journalistik är ett krossat och förstört människoliv!


Läs också Svd om de faktiska kostnaderna för "onyttiga" och "nyttiga" människor .. det är intressant läsning.

4 kommentarer:

 1. Det verkar som att det finns många som har fått för sig att en blogg är en privat dagbok där bara de som håller med en till 100% läser.

  (Själv tycker jag att det är kul att läsa andras bloggar och kommentera då jag finner olika åsikter som berikande och utvecklande. (Skulle jag ha möjligheten så hade jag haft en blogg själv.) Fast iblanda, som här, så är det bara skönt att ngn sätter ord på det jag också tycker :-) )

  By the way: Hela förslaget med den här skatten är orimlig och kommer att slå för brett och även på oskyldiga. sedan så var siffrorna i SvD mycket intressanta.

  SvaraRadera
 2. Hmmm. Har missat det där om Stefan Hanna.
  Men jag ska genast pinna in och kolla artikeln du länkade till.

  Gott nytt år.

  SvaraRadera
 3. Konstigt att man måste gå så fullständigt i taket för att nån inte tänker sig för och uttrycker sig korkat. Om han tänkt en stund hade han nog tryckt på delete. Synd om han, rätt åt han som min systerson skulle sagt. Att rulla honom i fjäder och tjära är allt lite överdrivet.
  Håller med Codliver - intressanta siffror.

  SvaraRadera