fredag 21 januari 2011

Jakten på Makten

Den pågående castingen till den politiska såpan "Jakten på Makten" är ännu inte avslutad och spänningen är oliiiiidlig.

Nu verkar det som om de produktionsansvariga väljer SVT:s gamla koncept och vill "föryngra" en redan inkörd karaktär. Ni vet .. som SVT gjorde med Björne i "Björnes Magasin", då man föryngrade programmet genom att stoppa in en yngre Björne i den gamla Björne-kostymen. Eller då Peter Settman föryngrade "Så ska det låta" genom att ta Peter Harryssons plats. Och vad jag förstår så ska det hela föryngras ytterligare genom att byta ut de manliga pianisterna mot kvinnliga??

Eller som Miljöpartiet gör .. ersätter Maria Wetterstrand med Gustav Fridolin.

Smart, billigt, invant och enkelt och .. vips .. så har man ett HELT NYTT program!!!

Så i enkelhetens namn försöker de tappra kvarvarande sosseaktörerna stoppa in Veronica Palm i Sahlin-kostymen .. även om hon just nu saknar förutsättningar för att fylla ut den.

Men en ung kvinna är ju alltid attraktivare än en äldre, lite ordinär, grå man .. och har hon dessutom riktigt fylliga vänsteråsikter så blir ju intrigen mer spännande och oförutsägbar. Med andra medspelare kan man kanske till och med få henne att tro på samma manus som den förra huvudrollsinnehavaren så brutalt sågade, vem vet??

Så tror jag också att hon kommer att göra "bra TV"! "Bra TV" .. det verkar vara väldigt viktigt nu för tiden. Helst ska alla vara instängda i samma hus och kameraövervakas dygnet runt också .. men det är väl för mycket begärt i det här fallet? Eller ..???

Alternativet Österberg då? Hur kul kan man ha med honom? Ordning och reda, linjal och pekpinne och ett helt oklanderligt uppträdande .. det ger väl knappast hopp om en riktig såpa?? Väljarna kommer att gäspa ihjäl sig .. eller till och med tro att han menar allvar och tror på det han säger!!

SÅ kan man ju inte ha det i en politisk såpa!

Pär Nuder däremot är ju som klippt och skuren för rollen som "den elake", arrogante, framgångsrike Ledaren, om man ska gå efter gamla traditionella rollbesättningar. Dessutom säger han NEJ till partiledarrollen på ett så övertygande sätt att ALLA tror att han brinner för uppgiften.

Pär Nuder är min favorit. Det har han varit sedan Mona Sahlin tackade ja till jobbet. INGEN annan sosse kan reta gallfeber på den stora massan som Pär Nuder .. se bara hur otroligt populär JR Ewing i Dallas blev på sin tid på grund av de egenskaperna. Alex Schulman är också en person som byggt hela sin karriär på att reta upp folk. Nej, man ska inte underskatta värdet av en riktigt vass, skicklig och överlägsen provokatör.

Pär Nuder har potential att bli en riktig media- och nät-snackis, sanna mina ord!

Så har vi då den blysamme, unge HJÄLTEN .. Mikael Damberg, som står i kulisserna och väntar på sin tur, vem är han?? Det är något som återstår att se för oss oinvigda .. en joker eller bara utfyllnad, jag har ingen aning?

Men totalt sett så är det faktiskt ett ganska svagt .. och tråkigt .. gäng som står till buds.

Och jag undrar .. sossarna som känner så varmt för KULTUREN och nöjeslivet .. varför tar de inte helt sonika och kallar in gamla vänner från skådespelareliten? De kan ju få vilken innehållslös manusidé som helst att verka helt trolig och sannolik .. och på ett roligt och underhållande sätt dessutom.

Och inte är de så kostsamma heller .. stor roll, mycket mediaexponering och så en Guldbagge som belöning.

Nu vet jag inte vilken politisk hemhörighet de här personerna har, men ..

.. Henrik Dorsin eller Susanne Reuter som statsminister, visst låter det bra!!!!


SvD, SvD, EXPR., EXPR., AB, AB

3 kommentarer:

  1. Ditt inlägg får mig osökt att tänka på filmen "Wag the Dog". Se den :)

    SvaraRadera
  2. Jag har sett den och den kändes väldigt aktuell under valrörelsen måste jag säga. Ibland överträffar verkligheten dikten, eller hur? ;-)

    SvaraRadera
  3. Det här var ju en strålande idé! Låt sossarna välja Björne till ny ledare. Då kan de byta ut honom när som helst utan att någon märker det. Enda problemet är väl att Göran P inte får plats i björnfällen.

    SvaraRadera