torsdag 6 januari 2011

Det blåser smådjävlar utanför fönstret ..

.. och snön tornar upp sig i höga drivor över vägen tillsammans med de optimister som tror att det bara är att ta lite fart och plöja sig igenom.

Vi har två utfartsvägar där vi bor .. båda ser likadana ut.

DÅ måste Dottern ha hjälp att komma hem där hon sitter totalt insnöad 3,5 mil hemifrån!!

Bakom våra bilar hade det drivit upp en 80 cm hög, bred vall ... vi skottade som besatta och musklerna värkte. Sedan var det bara att gå ut på vägen och kolla läget ..

.. vilket var lättare sagt än gjort!

För innanför grinden såg det väldigt trevligt ut .. men utanför tornade en meterhög vall upp sig. Grindarna gick inte att öppna!! Jag som är smalast lyckades till slut klämma mig, halvklättrande igenom och fick äran att påbörja skottningsarbetet.

Som tur var lyckades två bilar köra fast på vägen under tiden så det kryllade av skottande och bogserande människor som trevligt nog lyckades få fram någotsånär farbara spår.

TACK alla ni .. både kända och okända!

Nu är Maken utom synhåll och jag gör som jag brukar när jag inte får vara med och kontrollera att allt går rätt till.

Jag OROAR mig!!

Jag oroar mig för drivbildning, avåkning, andra trafikanter och alla andra katastrofer som kan inträffa vintertid .. plus några till.

Bilen blev packad med filtar, bananer, snöskyffel och goda råd, så jag tror inte att de fryser ihjäl ... men i alla fall.

Det påstås att det ska bli värre och mer!!

Suck .. nej!! .. jag VILL INTE .. och det finns inte ord att beskriva hur hett och innerligt jag längtar efter VÅREN nu!!

2 kommentarer:

  1. *Längtar med dig!!!!*

    Hoppas att allt gick vägen?

    SvaraRadera
  2. Vänta tills du ser nästa vinter. Mänsklighetens tid är snart slut. Lev och njut den korta tid ni har kvar.

    SvaraRadera