fredag 14 januari 2011

S - Sveriges öppnaste parti???

Socialdemokraternas Kriskommision har ett öppet seminarium i dagarna. Krismedvetandet verkar i och för sig inte vara lika stort inom partiet som hos media, för enligt uppgift startade seminariet med 34 deltagare och 36 journalister? Och enligt några entusiastiska, nytända bloggande deltagare, så var journalistkåren mest ett hänsynslöst störande inslag som var mer intresserade av sitt eget rapporterande än vad som egentligen sas.

INGEN av de hetaste kandidaterna till partiledarposten fanns på plats och det var väl synd, för här fanns väl ett gyllene tillfälle att framföra framtidssyn och framtidsmål. (Men .. eftersom ingen vill eller törs säga att de vill ha jobbet, så då behöver de ju inte ha några åsikter eller mål, så dumt av mig.)

VART ÄR SOCIALDEMOKRATIN PÅ VÄG .. och VEM ska leda oss mot detta okända mål .. är frågan som ska besvaras. Och det är kanske en berättigad fråga från ett parti som bara funnits sedan slutet på 1800-talet?

Ja, vart är de på väg egentligen?? Jag försöker förstå meningen med allt som sägs och det är inte lätt för en vanlig gräsrot .. men det är väl inte det som är meningen heller, antar jag?? Huvudsaken är väl att de närmast sörjande fattar vad som sägs.

Ett partidistrikt har satt upp en kravprofil på den ultimata partiledaren.

H*n ska leda och hålla ihop partiet .. Smart tänkt!!
H*n ska kunna vinna val .. Aha!! De tänker sååå!
H*n ska kunna styra landet .. Oj, vilket nytänkande. Att ingen tänkt på det tidigare?

S-kvinnorna lägger till ..
H*n ska vara feminist och beredd att göra något radikalt! .. och då blir det genast jättespännande!! Något RADIKALT och FEMINISTISKT .. vad kan det bli??

Ett annat önskemål när det gäller partiledare är .. "Socialdemokraterna ska söka den bästa partiledaren, en partiledare som värnar om hela Sverige".

Om det här är nytänkande i spåren av katastrofvalet så skulle jag bra gärna vilja veta hur man har resonerat vid tidigare partiledarval?

En annan sak som jag undrar över är varför Niklas Nordström förtjänar en spark ut ur partiet medan Pär Nuder alltmer börjar framstå som räddaren i nöden?? Sett ur min synvinkel är de som två äpplen på samma kvist .. vad är det jag missar?

Nu är ju inte kris-seminariet slut än, men jag tror att man kommer att enas om att välja "den bästa feministiske partiledaren som kan leda och hålla ihop partiet samtidigt som h*n vinner nästa val så att sossarna får tillbaka sin rättmätiga plats som landets styrande parti".

Politiken som ska åstadkomma detta underverk kommer att handla om JÄMLIKHET!!

"Jämlikheten måste få styra politiken."
"Genom att lyfta fram jämlikheten skulle Socialdemokraterna öka kontrasterna i politiken".
För att åstadkomma detta "bör skarpa men realistiska mål formuleras för jämlikhet".
Och så bör man "låta jämlikheten få styra politiken, och utveckla verktyg för det".

Så tycker Karin Pettersson, AB:s politiska chefredaktör och hon anser också att "Socialdemokraterna måste bli Sveriges öppnaste parti" .. och då måste jag erkänna att jag brast ut i gapskratt och läste upp det för Maken. Repliken från SvD:s Per Gudmundsson var inte dålig den heller .. "Till vad tjänar öppenhet om man inte vet vad man ska säga?"

JÄMLIKHET .. det är väl bra och något som vi alla vill ha .. MEN, är inte det vad socialdemokratin har kämpat för i långt över 100 år???

Den kollektiva JÄMLIKHETEN, är inte det grundbulten i det socialdemokratiska budskapet?

Är det inte JÄMLIKHETEN som varit Socialdemokraternas mening och mål under alla år i regeringsställning??

Vad är skillnaden NU? Hur har man tänkt sig förnyelsen i jämlikhetsbegreppet för att lösa förtroendekrisen hos väljarna?

Sammantaget måste jag erkänna att jag nog är för dum och obildad för politiken. För vanlig, helt enkelt! För jag förstår ORDEN men jag förstår inte vad de MENAR?? Hur påverkar det här mig, vad vill de att jag ska göra och vad vill de göra för mig .. och HUR???

Det är ju jag som är VÄLJAREN! Till och med medelklass!!! Det borde vara mig det här handlar om?

Men när Aftonbladet "drar sitt strå till stacken" öppnar de i stället upp för "skarpa pennor och tänkare utanför redaktionen" .. till något som "kanske kan bli en bok".

Och då menar de garanterat inte så´na som mig och förmodligen så kommer det hela att gå högt över min horisont och verklighet .. som vanligt.

För jämlikhet i alla ära ... det är inte vem som helst som vet hur den ser ut och kan beskriva vägen dit på rätt sätt.

1 kommentar:

  1. För svensk demokratis skull vore det bra om (S) parkerades permanent kring 20-25%. De liknar mer en maktorganisation än ett politiskt parti, en maktspindel i ett nät av fackföreningar, försäkringsbolag, livsmedelskedjor, hyresgästorganisationer, utbildningsbolag, pensionärsorganisationer. Det går att göra listan längre. Till ett sådant centrum söker sig människor sugna på makt, t o m från andra partier som Tham från (FP) och en och annan från (V). Maktabstinensen är nu total. Låt dem avgiftas och rehabiliteras ett par mandatperioder till - ett "nyktert maktparti" för att låna lite av Hazelden-terminologi.

    Hittat på nätet och det stämmer till 100%

    SvaraRadera