tisdag 18 januari 2011

Gränserna flyter ut ..

.. mellan politik och ren underhållning, tycker jag.

Just nu skulle Miljöpartiet platsa i Kanal 5 med "Den rätta för Fridolin" som uppföljare till misslyckandet med "Den rätte för Rosing", där det visade sig att Linda Rosing redan sökt färdigt INNAN programmet. Det kanske till och med skulle kunna ge lite klirr i partikassan nu när LO och SAP kommer att behöva allt stöd de har själva?

Men i likhet med Rosing så kanske Fridolin också har ett litet språkrör i bakfickan, som han räknar med att bygga sitt ledarskap på?

I Vänsterpartiet har man också fått upp ögonen för fördelarna med delat partiledarskap. Det perfekta feminist-alibit för ett parti som vill ha en RIKTIG KARL på partiledarposten. Något som Rossana Dinamarca har genomskådat .. och därmed kan vi kanske utesluta henne som "den rätta för Ohly/Sjöstedt"??

Vänsterpartiet spretar också hit och dit i partiledarfrågan på ett intressant sätt. Jonas Sjöstedt .. som INTE tänker ställa upp som partiledarkandidat om inte Ohly bestämt säger att han inte vill .. han tycker i alla fall att "(V)i måste sluta vara nej-sägare!".

Det är dags för Vänsterpartiet att också presentera alternativa lösningar på det de säger NEJ till .. säger Jonas Sjöstedt, om jag fattar det hela rätt och det är ju inte en dag för tidigt.

Tidigare trodde jag faktiskt att det ingick i det politiska uppdraget, men jag har lärt mig av Socialdemokraterna .. som hackat på sjukförsäkringen i 4 år utan att ge en glimt av egna, realistiska förslag .. att så inte är fallet.

Alltså .. jag börjar tycka att det här är riktigt kul och spännande!!! Inte lika bra som Solsidan eller Grey´s Anatomy, men nästan.

Hoppas bara att rollbesättningen blir lite intressantare framöver. Tänk bara om någon kunde värva Henrik Dorsin till partiledare ..

.. vilken jordskredsseger det skulle ge i nästa val!!

2 kommentarer:

  1. Susanne Reuter kan väl ta över FI? Annars kunde nog Dorsin görs em insats där.

    SvaraRadera
  2. Birger bemöter Rosannas väldigt bra, inte minst hennes sakfel. Trodde faktiskt mer om henne...

    http://schlaug.blogspot.com/2011/01/sprakror-en-kvinnofalla.html

    SvaraRadera