onsdag 12 januari 2011

Kaffe och bullar gör mig glad!!

I slutet av mars kommer det att väljas en ny partiordförande för Socialdemokraterna. Det verkar vara pyssligt för valberedningen. Det ena namnet efter det andra lanseras i pressen till stor förnöjelse för oss som följer s-såpan, men det är inte många som jag har hört talas om tidigare .. eller vet särskilt mycket om.

Sven-Erik Österberg verkar vara det hetaste namnet bland dem som nej-sägande och ointresserade köar upp bakom den numera så osynliga Mona Sahlin.

Honom visste jag inte alls mycket om, fast han tydligen funnits JÄMT? Men nu läser jag om honom nästan varje dag och har till och med lärt mig hur han ser ut.

Sven-Erik Österberg verkar vara en Snäll och Hygglig man .. en så´n som Hasse & Tage sjöng om i en av sina revyer. Enligt en intervju i DN vill han "tillbaka till tryggheten" och att "socialdemokraterna nu ska tillbaka till att föra en trovärdig politik kring arbetets värde".


Arbetets Värde!! Det får mig att tänka på gamla tider, att gå tillbaka till förr då allt var mycket bättre och tryggare .. åtminstone om man var sosse. DÅ var det tryggt att gå till val och DÅ kunde en s-partiordförande räkna med att bli statsminister. DÅ fanns SAAB och VOLVO och mor var rar och far jobbade och slet och var med i facket.

Det var tider det!!

Sven-Erik Österberg för tankarna till Tage Erlander, ordning och reda, folkhemmet där alla var lika men visste sin plats och till en tid då politiken fördes bakom stängda dörrar utan besvärande insyn och jobbiga ifrågasättanden på Internet .. som inte ens fanns.

Stillsamt, trevligt, lugnt och tryggt ... precis som kaffe och bullar i bersån en vacker svensk söndagseftermiddag, en gång för länge sen.

Vilka politiska mål har då Sven-Erik Österberg, mer än att "föra S tillbaka till tryggheten"? Vad menar han till exempel med "en trovärdig politik kring arbetets värde"?

Ja, det har jag ingen aning om och det vete sjutton om någon annan har det heller. Det är väl förmodligen det som känns så tryggt och bra med Sven-Erik Österberg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar