fredag 25 mars 2011

Åhhh ... Anders Borg!!

Mona Sahlin är ett fan till Bruce Springsteen och avstod villigt och glatt från en Nobelmiddag bara för att få stå knäsvag och dyrkande vid idolens sida. Håkan Juholts stora idol är Elvis Presley som han känner så varmt för att han låtit sig fotograferas i en pappkopia av stjärnans kropp.

Men Anders Borg .. han är Idolen och Stjärnan alldeles själv. Åtminstone för mig!

En man med hjärna .. och förmåga att använda den, finns det något sexigare? Kompetens och kunnande tillsammans med ögon som gör en kvinna knäsvag och en liten hästsvans som bara tigger om att bli upplöst .. det gör att jag verkligen värdesätter den kudde med idolbild av Anders Borg som jag fick av Granntanten. Samma Granntant som flämtande av dyrkan står beredd varje gång som finansministern besöker hennes hemtrakter.

En sexig finansminister med makt och humor och ett leende som känns i knävecken .. inte undra på att Thomas Östros hade uppförsbacke hela valrörelsen.

Och om inte både jag och finansministern varit lyckligt gifta, hade jag nog jagat honom lika skoningslöst i maktens korridorer som jag jagade min tonårstids idoler när det begav sig.

Eller kanske inte?? Det är lite sämre med orken, konditionen och motivationen nu för tiden måste jag erkänna.

Nu drömmer Anders Borg om nya arbetsuppgifter, mer luft och utrymme utanför politikens trånga värld .. och jag förstår det så väl, samtidigt som jag protesterar högljutt inom mig ..

..ANDERS BORG MÅSTE FINNAS JÄMT!!

Det är så sällsynt med ärliga politiker, människor med plikt- och ansvarskänsla även utanför den egna lilla sfären. Det är så få politiker som ser hela bilden och är intresserade av lösningar och samarbete utanför de egna välbevakade partigränserna och därför kommer Anders Borg förmodligen att lämna ett stort tomrum efter sig.

Men jag kan väl alltid pigga upp mig med att han kanske går till näringslivet och då kan jag ju satsa mina sparade slantar så att jag kan kamma hem lite vinster på hans kunnande den vägen.

Fram till dess har han i alla fall MITT orubbliga förtroende .. även om jag i vanliga fall tar det lite lugnare med idoldyrkan än i det här inlägget.

AB, AB, AB, Expr., SvD, DN
Bloggar: Mina Moderata Karameller, Tokmoderaten

7 kommentarer:

 1. Var på information igår för att M skall ha sin stora konferens i min kära hemstad - när jag fyller år dessutom. Jag skall tjänstgöra där i dagarna tre. Där fick jag mina drömmar krossade av den lokale administratören totalt. I kolummen för vem jag helst ville dela rum med så skrev jag sanningsenligt Anders Borg. Först sa surkarten/administratören att de körde inte med koppleri och för det andra så får man inte något hotellrum om man bor tvåhundra meter från konferensanläggningen. Aldrig får man vara glad.
  Jag har inte heller berättat för maken att det skiter sig för honom och Hillevi Engström på ett rum också. Vill du ha ett extra arbete i maj - vi kan iaf titta på Anders Borg tillsammans.

  SvaraRadera
 2. Efter att min fru fallit i både trans och extas över Borg i dagens morgonTV var jag tvungen att gå ut på "vedbacken" och hämta lite luft. Vilken man! Herr avundsjuka jag kan ändå inte låta bli att ge karln en eloge. Lyckligtvis lovade han att stanna något år efter valet (förmodligen för att inskola en minst lika skärpt efterträdare) om Alliansen vinner igen, så jag får försöka stå ut att min fru är tänd på Anders Borg.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på bilden i huvudet på bloggen förstår man att bloggerskan lever i det blå.

  SvaraRadera
 4. Tina Häll25/3/11 17:27

  Jag håller helt med dej o granntanten! Även maken håller med när det gäller finansministerns kunnande och kompetens...tror att han har bidragit mycket till moderaternas framgångar de 2 senaste valen!

  SvaraRadera
 5. Ja en man med både huvud och utseende.

  SvaraRadera
 6. Tur att han är moderat.

  SvaraRadera
 7. Anders Borg kompetent, kunnig och ärlig??
  Men herregud, är ni lobotomerade eller bara nerdrogade?

  När ska ni vakna och se verkligheten?

  SvaraRadera