fredag 11 mars 2011

Det är lite gulligt ..

.. att se sossarna sluta upp som vilsna barn runt sin nye partiledarkandidat.

De flesta har inte en aaaaaning om vem han är eller vad han står för, men är ändå fullständigt bergsäkra på att det är RÄTT MAN på rätt plats .. men när det kommer till varför blir det genast lite knepigare.

Han är "jäkligt rolig", "rapp och kvick", "en mycket rolig person" och "det känns väldigt häftigt".

Aftonbladets ledarsida beskriver honom som "folklig, yvig, talar ur mustaschen, skjuter från höften, kommer ur en världsbild där varje hus är ett Folkets Hus och varje man en ombudsman".

S-bloggarna är solidariskt lyriska .. "jag ställer upp för Håkan Juholt!", "J+J=(s)ant! Du är framtiden för socialdemokratin", "han är ball, lite som ett kärnkraftverk när han frustar fram sin energi", "rapp i käften är han beviserligen", "färgstark och karismatisk med en stor portion humor".

Det känns lite grand som de beskriver det de minns av kvällens roligaste kille på den senaste firmafesten? Är det verkligen INGEN som har en susning om var Håkan Juholt står politiskt, förutom att han är "så satans trött på dessa närmast religiösa utropen på förnyelse"??

Att Lars Ohly strålar av lycka och talar om gemensamma åsikter ute på vänsterkanten gör ju inte precis bilden tydligare?

I min värld kallas det här för att köpa grisen i säcken .. i politiken är det tydligen helt ok att betala först och öppna paketet och se vad man fick lite senare?? Märkligt!!

Men det finns s-bloggar som inte går ner för räkning av lycka över att ha fått en LEDARE. Människor som vill ha en verklighetsanpassad politik, som lyssnar på medlemmarna och väljarna och inser behovet av att snabbt formulera färdriktningen. Det är kanske bland dem vi hittar framtidens sosse-ledare?

Men fram tills Håkan Juholt tar bladet från munnen och informerar oss vanliga dödliga om Socialdemokraterna ska behålla den politik där högre skatt och bidrag (som äts upp av den högre skatten) löser alla problem (som helt och hållet är Alliansens fel) .. eller formulera mål som är mer realiserbara och ansvarstagande .. så får jag göra som alla andra och koncentrera mig på hans mustasch.

I och med Håkan Juholt har vi fått ytterligare en mustasch i historieboken tillsammans med Pröjsare, Knävelborrar, Cykelstyre, tangorabatt, lösmustasch, Stalinmustasch och Snorbroms/Tandborstmustasch ..

... KOMPROMISSMUSTASCHEN!!

Det känns lite fattigt i sammanhanget, men .. tack Håkan Juholt för ditt första bidrag som partiledarkandidat för Socialdemokraterna.

AB, AB, AB, AB, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr.,
Högbergs tankar
Johanna Graf
Dackefejden

5 kommentarer:

 1. Vad visste vi inte om Mona Sahlin, men det gick inte ändå. SWådet här med Juholt blir säkert bra.

  SvaraRadera
 2. Festligt och träffsäkert skrivet. Kul läsning, keep it up :)

  Katarina

  SvaraRadera
 3. Den där mustaschen måste ha raka bort direkt, jag ( och alla jag har prata med ) SER ingenting annat. Man HÖR inte vad han säger. Mustaschen är i vägen. Lite Charlie Chaplin, lite Groucho Marx och lite Hitler. Ingen bra grej alltså...

  SvaraRadera
 4. Det stämmer väl inte alls att alla enhälligt inom S sluter upp bakom honom som partiledare?
  Hur svårt hade du att leta rätt på 5 positiva blogginlägg etc. men inte alls ta fram alla som är negativa?
  Detta var bland de mest naiva blogginlägg jag läst. Har du överhuvudtaget någon tanke med ditt inlägg? Eller tänkte du inte alls? Eller hade du otur när du tänkte?
  I mitt fall handlar det inte om Juholt, utan logiken i ditt inlägg.

  SvaraRadera
 5. Han har lovat ta bort mustaschen när han uppnått ett visst mål. Vilket sade han inte.

  SvaraRadera