onsdag 2 mars 2011

Hjärnsläpp!!

Nu har jag tillbringat så gott som hela dagen med att försöka svara på frågor och sammanställa material till en av våra Myndigheter .. uppgifter som jag undrar om de överhuvudtaget vet vad de ska använda till eller ens begriper. Språket som instruktionerna är skrivna på antyder att det är på det viset.

Kanslisvenska .. man blir lite dum i huvudet av det .. och då talar jag bara om mig själv som endast utsätts för detta fikonspråk i små doser och inte ens dagligen!

Stackars arma krakar som lever i den världen varje dag .. politiker och deras tjänstestab till exempel. Inte undra på att en relativt enkel uppgift som att välja en partiledare, urartar till fullständigt kaos. Jag borde skicka min pappershög till Sveavägen så att de får lära sig hur RIKTIGT svåra utmaningar ser ut.

Men medan det pågår får jag en bestämd känsla av att STOREBROR SER MIG och att förfärliga saker kommer att inträffa om jag inte får ihop tillräckligt med bilagor som beskriver tillräckligt många åtgärder, förhållningssätt och ytterligare bilagor i form av kopior på diverse dokument. Frågan är om jag ens kommer levande ut ur detta blankettraseri?

Och i och med detta får jag en känsla av samhörighet med de stackare som släpats ut ur Big Brother-huset med diverse psykoser eller andra sammanbrott och med de stackare som fortfarande är kvar och dövar ångesten efter senaste fyllemisstaget med en ny fylla.

Men i mitt fall står inga psykologer och väntar med ett hotellrum och full uppmärksamhet, ingen piggar upp med fri tillgång på drinkar heller .. i bästa fall slipper jag laga middagen i dag, hoppas jag.

I och med det får jag också en alldeles sprillans ny idé till en helt annan dokusåpa där man i och för sig stängs in i ett hus .. men inte får komma ut förrän man motiverat sin rätt att leva ute i samhället igen genom att besvara myndigheternas krav på fullständig dokumentation som bevisar att man FINNS, eller inte .. med bilagor, intyg och kopior och allt.

Ett effektivt sätt att göra sig av med onödiga medborgare som kunde gå som följetong i SVT eftersom det måste falla under både Samhällsinformation, Underhållning, Utbildning och Politik på en och samma gång.

Fast å andra sidan innebär det också ett totalt utnyttjande av människors oförmåga att hävda sig i samhället som borde ge tillräckligt mycket ångest, sammanbrott och förstörda liv för att passa exakt in i TV4:s dröm om den perfekta dokusåpan?

Suck .. men i stället får jag fortsätta vara offer för Storebror ett tag till. Det känns nästan som om ett varv med dammsugaren skulle vara att föredra .. ja, rent av hur kul som helst .. framför att stirra in i ytterligare ett dokument som hör till en 5-sidig anvisning som jag BÖR NOGA LÄSA IGENOM innan jag dristar mig till att ha en egen uppfattning i frågor som är skrivna så att det är svårt att begripa vad de egentligen har för syfte eller vad de handlar om??

AB, AB, AB, Expr., Expr.,

6 kommentarer:

 1. Nu är det ju faktiskt så att flera av blanketterna till många av våra myndigheter är ändrade sedan Alliansen kom till makten. Så att skylla de nya avancerade blanketterna på sossar är ju bara löjligt och okunnigt. Nu vet jag inte vilken blankett du försökt fylla i, men t.ex. A-kassans blanketter har blivit så krångliga att nästan ingen klarar av att fylla i dem korrekt och måste nästan alltid kompeletteras. Men det var ju Alliansen som du röstade på så grattis! Vänta och se hur det blir när du sen blir sjuk, då blir det långt mycket värre än krångliga blanketter att reta sig på. Att storebror blivit mäktigare och ser dig mer är helt sant, Alliansens första prioritet är nämligen att jaga fuskare. Det nya med att lägenhetsnummer ska registreras är bara en av alla åtgärder för att övervaka befolkningen mer och mer...

  SvaraRadera
 2. Hej Labråttan har du inte varit med på den glada sossetiden då alla blanketter var minst så krångliga som nu. Kanske varit med om att stå utan A-kassa eftersom något intyg inte handlagts rätt av den administrativa delen eller inte skickades in av f d arbetsgivare eftersom denne kolavippen? Nej blanketteländet var lika illa på den tiden.Spelade ingen roll den arbetslöse var skyldig och skulle stå där utan ersättning. Jag har varit där och det var under S strålande ledning.

  SvaraRadera
 3. granntanten:
  Om du inte vet om det så kan jag informera dig om att blanketterna blivit allt krångligare sedan Alliansen tog vid. Men om allt är precis samma nu som på "sossetiden" så kanske du menar att Alliansen bedriver socialdemokratisk politik och att ingenting har förändrats sedan Alliansen tog vid? I så fall kan man konstatera att du lever i en drömvärld, men det gör ju de flesta granntanter som går och dagdrömmer och sladdrar hela dagarna.

  SvaraRadera
 4. Tråkiga granntanter du har råttan eller också generaliserar du kraftigt. Det ska vi inte göra i Anybodys trevliga blogg tycker jag så var snäll och gå någon annanstans och irritera dig så går jag åt mitt håll.

  SvaraRadera
 5. Vi kan nog alla enas om att inget land i världen har råd med så stora sjukbidrag, långtids-A-kassa etc. Så oavsett sossar eller Allians blir det restriktioner (och blanketter...). Det måste ju i alla fall löna sig något lite att arbeta! Tycker man! Eller tror ni att alla kan lägga av och gå på bidrag?

  SvaraRadera
 6. @HumanLabRat .. välkommen tillbaka .. lika glad och positiv som vanligt ser jag och den här gången har du rejält fel i dina antaganden.

  Om vi hade varit bekanta så hade jag kunnat hjälpa dig med dina "krångliga" blanketter till försäkringskassan eller a-kassan, sett till att dina läkarintyg uppfyllde kraven, hjälpt dig att överklaga beslut som du anser vara felaktiga och sett till att du fått en fullgott underlag till din överklagan .. allt detta utan att förvänta mig något annat än ett tack i gengäld. Men det hade förmodligen suttit långt inne, misstänker jag.

  Detta är vad jag gör .. och det är jag ganska bra på om jag får säga det själv. Därför kan jag ärligt säga att det var inte bättre förr .. bara annorlunda blanketter, men samma obegripliga fikonspråk, märkliga "tolkningar" av lagtexten och godtyckliga beslut.

  Jag förstår att du lever på hoppet om en annan och bättre tid om Vänsterblocket får makten nästa val, tyvärr så är jag helt övertygad om att så inte är fallet. Arbetslinjen är vad som gäller för Socialdemokraterna också och när de dimridåer som de nu lägger ut har skingrats är det många som kommer att känna sig besvikna och lurade vid ett eventuellt regeringsskifte.

  För mitt vidkommande kvittar det vilket .. jag kommer i vilket fall som helst att få jobba häcken av mig ibland, för att människor som står hjälplösa inför myndigheterna ska få ut sina lagstadgade rättigheter.

  Så vill du irritera dig och spy ut din galla över oliktänkande, så tycker jag att du ska göra det någon annnanstans.

  SvaraRadera