tisdag 8 mars 2011

Till att börja med var det rena farsen ..

.. och faktiskt ganska kul! Och visst lockar det fortfarande fram lite skratt, som när Baylan berättar att han "krattat manegen" åt den nye ledaren .. som inte finns ens som ett löfte.

Men en krattad manege står tydligen och väntar, det måste ju kännas tryggt och bra för den som ska in och jonglera med nya löften byggda på gamla budskap .. lika många i både höger och vänster hand.

Men annars känns det bara sorgligt och tragiskt att bevittna den stora tomheten som dolts innanför Socialdemokratins stängda dörrar.

Det är lite grand som att se ett imponerande byggnadsverk sakta men säkert vittra sönder och falla samman. En bit av landets historia som reduceras till ett minne och en ruin.

Jag brukar inte hänvisa till gamla inlägg .. jag brukar göra som jag gör när det gäller allt annat, glömmer och går vidare. Men just nu vill jag gärna säga samma sak igen, utan att skriva om det .. så för den som är intresserad så finns det HÄR.

För aldrig har jag tidigare sett ett politiskt parti stå så långt från själva politiken. Just nu fungerar Socialdemokraterna precis som den förening som jag berättar om i mitt gamla inlägg. Det finns inte en tanke på livet utanför föreningen/partiet och dess interna strider. Uppdraget .. själva grunden för föreningens/partiets existens är bortglömt, kvar finns bara striden för inbördes segrar.

Just nu ÄR och fungerar det Socialdemokratiska Partiet som vilken Förening som helst, så upplever i alla fall jag det hela.

De människor som man påstår sig vilja företräda ... får finna sig i att vänta tills det finns en "segrare" stående i resterna av något gammalt och förlegat.

Och även om det är miljövänligt och ligger i tiden med återanvändning så tror jag inte så mycket på det i det här fallet.

Man KAN bygga mycket nytt av ett fallet träd .. men det som ger utdelning i längden är nog nya, friska rotskott .. tänker jag, och tittar ut genom fönstret på resterna av det körbärsträd som en övernitiskt person sågade ner förra sommaren.

Expr., Expr., DN, SvD, AB, AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar