måndag 14 mars 2011

Här duggar det JUHOLT-effekter??

Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska tro??

Enligt AB tog det bara 4 dagar innan Juholt-effekten slog till och S ökade dramatiskt i en ny mätning från United Minds. Från 26,3% till hela 34,4% ..

.. fast då hade man i och för sig bara hunnit fråga 246 personer av 1337 .. men det räckte tydligen till för att bli en sanning?

Den 12:e skrev DN att sossarna enligt SKOP:s väljarbarometer hade erövrat hela 29,2 % .. före Juholt-effekten ... och i dag läser DN också United Minds nya mätning och får själva effekten att bli .. 27,8% efter det att Juholt-effekten slagit till? Eftersom United Minds räknade 25,6% +2,2% upp till 27,8% (i stället för från 26,3 upp till 34,4% som AB uppger?? Men möjligen hade de intervjuat några till av de 1337 personerna??).

Är det någon mer än jag som blir förvirrad?? Samma mätning ger så olika resultat samtidigt?? Eller är det TVÅ mätningar genomförda av samma företag som ger så olika svar??

DN har alltså en JUHOLT-effekt på 27,8% .. men nyheten om en ökning INNAN Juholt-effekten som blev 29,2% till 25,6%????? Baserat på två olika mätningar från 2 olika företag .. men samma nyhet före och efter den enorma effekten??

Är det felskrivet, felräknat eller behöver jag uppsöka min optiker??

Lena Mellin jublar och blir rörd över att det räckte med att HAN visade sig så hade S-väljarna så att säga skådat ljuset??

Är det inte lite att ta i??

Jag tycker nästan synd om den här mannen .. ska det dugga motsägelsefulla Juholt-effekter i samma takt som partiledarförslag tidigare, kommer han att bli gjord till fullständigt åtlöje, innan han är vald.

Vad är det för fel med att ta det lite lugnt??

Låt killen berätta vad han kan, vill och verkligen tänker göra innan ni ropar HALLELUJA, startar rena väckelsemöten och gråter av tacksamhet över att han existerar i fysisk form.DN, DN, AB, AB,

2 kommentarer:

 1. "Är det felskrivet, felräknat eller behöver jag uppsöka min optiker??"

  Nejdå. Det räcker med att du skaffar dig rätt partibok. Då behöver du varken kunna tänka logiskt eller se bra. Då går det lika bra med en häst som partiledare.

  Nu fick man i.o.f.s. en valross, men det duger nog lika bra. Huvudsaken är, som sagt, att man har rätt partibok.

  V

  SvaraRadera
 2. Men snälla nån? Även om jag var urdålig på den lilla kurs i statistik som jag läste på 60-talet så minns jag i alla fall att ett så litet urval var inget att lita på.

  SvaraRadera