onsdag 9 mars 2011

Under den tunga grå massan ..

.. av gamla socialdemokratiska ledare som effektivt blockerar all tillväxt inom partiet, ser jag att det finns en uppsjö av intelligenta, öppna, idérika och .. framför allt raka och ärliga socialdemokrater.

Därmed inte sagt att jag uppfattat något direkt politiskt budskap mer än den berömda jämställdheten som gått som en röd tråd genom partiet sedan start .. och nu återupptäckts under krisarbetet. För det räcker inte med att bara vara kritisk .. man måste också kunna presentera en realistisk lösning.

Men det FINNS partiledarmaterial för framtiden .. men det är väl ingen direkt hjälp NU .. och när de väl behövs, så har de väl hunnit ledsna på att vänta och gått vidare i livet, som Ilija Batljan?

De sista stegen på den socialdemokratiska karriärtrappan verkar vara oerhört svåra att ta sig upp för .. och sedan gäller det att ha nyckel och kodord .. ("SSU") .. till det allra innersta rummet.

Det verkar vara totalt kaos i valberedningens arbete, det finns inget trovärdigt alternativ till partiledare, det finns ingen enighet eller sammanhållning, det finns ingen som vet någonting om vad som händer, det finns ingen politik och det är bara 16 dagar kvar till det stora ögonblick då valda ombud får lägga sin röst på EN kandidat?

Enlig Peter Högberg på bloggen "Högbergs tankar" .. som är en av dem som jag alltid läser, står det i sossarnas egna stadgar att "handlingarna till kongressen måste vara ute till de valda kongressombuden minst två veckor före kongressen."

TVÅ dagar kvar alltså .. det brinner i knutarna skulle man kunna säga .. och då väljer man att vädra gamla konflikter och interna strider i stället för att rycka upp sig och tänka på den berömda SOLIDARITETEN och DEMOKRATIN?

Konstigt är det .. sett ur ett väljarperspektiv.

Och från min blygsamma, okunniga gräsrotsnivå ser det faktiskt ut som om det enda som skulle kunna rädda partiet är att satsa på de friska och stridbara medlemmarna och göra sig av med "Big Brother-huset" i toppen där de instängda stackarna för länge sedan förlorat all verklighetsanknytning.


AB, AB, AB, AB, SvD, DN, Expr.,

1 kommentar: