söndag 6 mars 2011

Ärligt talat ..

.. det var inte helt oväntat!

Men om det nu är så att Ibrahim Baylan har avgått "frivilligt" bara för att bereda plats åt en kvinna på sin egen plats, så resten av partiet får utrymme att enas om en man som partiordförande, då tycker jag att det känns lite märkligt.

Om det nu inte är så att BAYLAN är valberedningens nya, heta namn??

Personligen kommer jag inte att sakna Baylan på något sätt och dessutom känns det också som en bra idé att befria sig från dem som varit delaktiga i två valförluster .. men det är ju några fler än bara partisekreteraren. Vi har ju herrarna Östros och Österberg och Ylva Johansson som också har ett visst ansvar tillsammans med Mona Sahlin och Ibrahim Baylan, eller hur?

Men det här med varannan damernas? Har Socialdemokraterna verkligen råd med att hålla på formen just nu?

Det verkar ju inte finnas någon större kompetensbank att ösa ur, menar jag .. och då blir det ju knepigt när valberedningen redan är nere och letar bland 6:e och 7:e handsvalen. Ska det då handla om kön, varannan på varannan plats och kanske ålder .. tillsammans med vilken "falang" vederbörande hör till .. förmodligen varannan där också så konflikten hålls het och brinnande ..

.. ja, då skulle jag rekommendera partiet att gå ner på knä och tigga och be Mona Sahlin sitta kvar ett år till.

För den tiden verkar de behöva för att åstadkomma ett val som inte bara de olika distrikten kan tänkas godta, utan också de som är viktigast av alla i det här sammanhanget ..

.. det Svenska Folket!!

Att det finns mer än 20% som vill rösta på ett idélöst parti som just nu sliter sönder sig självt i ett meningslöst inbördeskrig, betyder inte att det blir 20% till bara för att man lanserar vem som helst som partiordförande och byter en man mot en kvinna.

Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, DN, DN, DN, AB, AB

3 kommentarer:

  1. Jag begriper inte varför jag varje gång någon från S går/kommer eller exponeras i någon kandidatbildskavalkad - då tänker jag på mitt favorit spel som barn. Det var ett kortspel och hette löjliga familjen.

    SvaraRadera
  2. Bara fjorton dagar kvar sedan är det London som gäller!

    SvaraRadera
  3. Himla tur att han kommit på att han har två små barn. Hur skulle det gått för dem om S vunnit valet?

    SvaraRadera