måndag 28 mars 2011

Tragiskt.

Den nye socialdemokratiske partiledarens "kulbo" sedan 2005, har det nog inte så kul just nu. I det traditionsenliga rotandet i den nyutnämndes bakgrund har man funnit att hon år 2007 dömdes för 11 fall av bedrägerier på sin dåvarande arbetsplats.

Det är ett brott vars straff hon har avtjänat och normalt sett borde ha kunnat lagt bakom sig. Håkan Juholt berättar att han har förlåtit .. "jag sade till henne att det var otroligt dumt, att det var olaglig och att det kommer att få konsekvenser för ditt liv, men jag förlåter dig." (Detta tycker jag tyder på att Håkan Juholt blev informerad FÖRE rättsväsendet, annars borde hon väl redan blivit informerad olagligheten, eller??)

Jag läser bloggvärldens reaktioner och de flesta är väl rörande överens om att Åsa Lindgren har sonat sitt brott och att Håkan Juholt inte själv har något att skämmas över. I dag instämmer jag .. men hur blir det OM Håkan Juholt blir statsminister en dag??

Att vara statsministerhustru är inte att vara vem som helst. Hustrun till landets statsminister ska kunna följa med på resor till andra länder, umgås med statsöverhuvuden och kunna representera Sverige. Hur lätt kommer det att bli. Hur acceptabelt kommer det att vara i andra länder och hur kommer hon att klara trycket från internationell press??

För skriverier kommer det att bli, det är jag övertygad om. Bara Nobelmiddagen kommer att blir en rysare och ett eldprov.

Jag vill inte ljuga och säga att jag tycker synd om Åsa Lindgren, hon har själv satt sig i den här situationen och kan inte ens försvara sig med särskilt ömmande skäl.

Men jag tycker synd om Håkan Juholt som kommer att få ett onödigt problem att förhålla sig till eller kanske tvingas offra ett förhållande som han uppenbarligen har mycket glädje av.Expr., Expr., AB, AB, SvD, DN

4 kommentarer:

 1. Jag har inga kommentarer i hjärtat annat än att " det går inte an" för rikets eventuellt tredje dam att vara dömd för förskingring! Nej, det går absolut inte an (Nobel-middagar, m.fl. middagar för "höga ämbestsmän i riket" högsta jurister, främmande ambassadörer, statsbesök m.fl.. Det är otänkbart! Det går helt enkelt "INTE AN! Gör inte ett skämt av Sverige!/G.

  SvaraRadera
 2. Åsa har tagit sitt straff och gått vidare det borde vi nog alla göra
  Såvida hon inte ska utses till finansminister är det väl knappast något som är hela världen

  SvaraRadera
 3. Ja, det är nog inte så kul för dem nu. Erkände så snart hon blivit ertappad. Och om hon inte blivit ertappad?

  SvaraRadera
 4. Sorgligt. Det var inte en gång hon förfalskade. Elva gånger!! Och försökte fortsätta.
  Ett litet misstag förlåter man, såna gör alla. Men inte det Åsa gjorde.

  Trist

  SvaraRadera