tisdag 1 mars 2011

Det måste kännas märkligt att betala ..

.. medlemsavgiften till Socialdemokraterna!

I och med det får du uppenbarligen delta i möten där du blir tillsagd vad du ska tycka, tänka och göra .. och inte nog med det, du får också förmånen att delta i valrörelsen all din lediga tid, lägga lappar i kuvert och stå på gator och torg och berätta det du lärt dig är bra och som ska ske när valet väl är vunnet.

Och så vinner ni inte valet?

Och då talar de som först talade om vad som skulle tyckas och tänkas, att det var alldeles fel och att de själva inte alls tyckte och tänkte på det viset och att det nu ska bildas en Kriskommission som ska ta fram vad som ska tyckas och tänkas i fortsättningen .. kanske?

En NY partiledare ska också utses i stället för den gamla som passerat bästföredatum och då får du INTE vara med för det är så viktigt att den personen måste utses av dem som talade om för den förre partiledaren vad hon skulle tycka och tänka .. när hon tyckte och tänkte fel.

Naturligtvis blir du nyfiken, men du får inte veta mer än någon annan trots att du har betalat din medlemsavgift, du vet inte ens om det är någon annan som ska bytas ut och i så fall vilken eller vilka och inte kan du påverka skeendet det allra minsta lilla. Det vete sjutton om du ens är medbjuden till extrakongressen där du tror att ditt distrikts representanter ska välja den Hemlige Ledaren.

Fast i sjäva verket så handlar det bara om en presentation av en enda person som ska "väljas" och ingen har någon aning om varför ... förrän dagen efter när "valet" väl har skett och h*n håller sitt linjetal inför en förvånad församling som bara MÅSTE undra ..

.. vad sjutton dom har där att göra???

.. eller har jag totalt missuppfattat upplägget??? Det är inte utan att jag känner mig lätt förvirrad vid det här laget!


AB, AB, Expr., SvD, DN

4 kommentarer:

 1. Jag har fått känslan av att personen, h*n som står där uppe och fått ett helt partis förtroende, OCKSÅ tänker "Vad sjutton gör jag här?"

  SvaraRadera
 2. Tack.
  För att du klär tankar i ord.
  Här tänker jag hänga kvar och snoka lite då och då!

  SvaraRadera
 3. Hålen i skeppet som sjunker kan komma att repareraras och länspumparna kan börja att ta fart igen men det innebär att socialismen och demokratin måste representeras i verklig handling.

  Ett rungande "Nej" till det kapitalistiska odemokratiska EU kommer ge partiet den reparation som är ett absolut måste. När en sådan ledare väljs in som kan representera detta och när pr-konsulterna för svenskt näringsliv med koppel av ja-sägare sparkats ut i sina herrgårdar och lyxvillor kommer karriärerna för resten av alla dagens riktiga Socialdemokrater se betydligt bättre ut.

  Jag kan göra jobbet och samtidigt se till att det sker en riktig utredning om Palmemordet, men då får ni allt kontakta mig för just nu ser jag med nöje och ett varmt leende på hur skeppet fortsätter att sjunka.

  Världen är perfekt från min hängmatta i ett tropiskt paradis. Alla får precis vad de förtjänar.

  SvaraRadera
 4. Jättekonstigt att det är så hemligt. Hur ska de kunna ta ställning före kongressen? Eller är det bara distriktsordförandena som beslutar bakom lykta dörrar?

  SvaraRadera