onsdag 9 mars 2011

Hjäääälp!!

Jag tror att jag håller på att bli sosse!

Ett av mina större karaktärsfel är att jag går igång på andras problem. Det är bara att lägga sorger, bedrövelser eller olösliga bekymmer i mitt knä, så sätter jag genast igång att försöka lösa upp knutarna, hitta rätt väg eller en öppning.

Jag KAN inte ge upp! Att ge upp är INTE ett alternativ så länge det finns skuggan av en chans! Ett planterat problem kräver en lösning och hjärnan arbetar oförtröttligt på den .. även när jag sover och oavsett om jag vill eller inte.

Man kan lätt säga att jag blir lite manisk .. lite som Border Collien när hon hämtar pinne efter pinne efter pinne .. och med samma oförtröttliga entusiasm.

Det här har kostat mig många timmar av mitt eget liv och det var inte förrän helt nyligen som jag insåg hur lätt det var att utnyttja mig. Jag är väldigt tacksam mot den människan som öppnade mina ögon .. även om det var till ett högt pris och sved rejält när det hände.

Nu upptäcker jag till min stora förskräckelse att jag tycker synd om sossarna!!

Här finns det VERKLIGEN problem som skriker efter att bli lösta, konflikter som måste hanteras, enighet som måste uppnås och en grupp som måste inspireras och tändas så de brinner och längtar efter ett gemensamt mål.

Det finns en verklighet som partiet måste förankras vid, tillväxt som måste gödas, gammalt som måste rensas bort för att bereda plats och idéer som måste vårdas och möjliggöras .. rena trädgårdsarbetet för en tvångslösningsinriktad person som jag.

Jag ryyyyyser när jag känner en nästan oemotståndlig lust att lösa medlemskap och göra en djupdykning ner i kaoset för att skapa ordning, lugn och entusiasm .. en fullständigt omöjlig upgift för en enskild person, men en ack så frestande utmaning.

Nu håller jag tummarna för att det blir Thomas Östros eller Håkan Juholt som blir vald .. för då är jag helt säker på att den här sjukliga lusten kommer att gå över.

För dummare är jag inte än att jag känner igen en förlorad sak när jag ser den.

Men .. om det blir någon annan?? En riktigt velig, stackare utan bestämda åsikter om någonting?

Ja, då vete sjutton hur det går??


SvD, SvD, SvD, AB, DN, AB, Expr., Expr., Expr., AB, AB

1 kommentar:

  1. Kusinen från landet9/3/11 23:14

    Själv hoppas jag det blir en helt hopplös person som Mona Svamlin, så vi säkerställer ett sossefritt Sverige allt framgent!

    SvaraRadera