onsdag 9 mars 2011

Tillbaka till ruta ett?

Leif Pagrotsky har tackat nej.
Pär Nuder har tackat nej.
Margot Wallström har tackat nej.
Ulrica Messing har tackat nej.
Tomas Eneroth har tackat nej och
Thomas Bodström är inte intresserad alls.

Vem VILL egentligen ha jobbet som Socialdemokraternas partiordförande?? Ja, det är inte svårt att förstå att inte någon vill bli marionettledare i ett splittrat parti där de egentliga ledarna vill ha någon att gömma sig bakom.

De enda villiga som ivrigt står och väntar på valberedningens beslut är tydligen bara Östros, Österberg, Damberg och Juholt.

Varför just dom? Har de något gemensamt som gör att de vill utsätta sig för det som oundvikligen kommer att bli följden av att kliva in i den rollen.

Ja, jag har inte större insyn i det Socialdemokratiska partiet än någon annan, partimedlemmarna inräknade .. men jag TROR att just de här kandidaterna ger partiledningen en varm och skön känsla av att allt ska bli som förr.

Ingen ska behöva lämna jobbet, ingen ny politisk färdriktning kommer att behövas tas ställning till och ingen kommer att kräva det ledarskap som skulle kunna bli så besvärande för dem som anser sig vara så erfarna att de vet bäst.

Välj någon av de här killarna så blir det som vanligt igen! Hårda attacker på Alliansens politik, högljudda krav på skatter från DE RIKA, fiffiga avgifter på dittan och dattan, löften om att ALLT ska bli bättre ... och absolut inga realistiska förslag eller ekonomisk konsekvensanalys.

I stället så kommer vi att få nya utredningar, kommissoner och arbetsgrupper som håller alla besvärande frågor om NÄR alla löften ska uppfyllas från dörren.

I den Socialdemokratiska toppen är det fortfarande BÄTTRE FÖRR .. och partiet bör ta sig tillbaka dit ..

.. ju förr desto bättre!


SvD, AB, AB, AB, DN, Expr.

3 kommentarer:

 1. "Varför just dom? Har de något gemensamt som gör att de vill utsätta sig för det som oundvikligen kommer att bli följden av att kliva in i den rollen."

  Vad sägs om dåligt omdöme?

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 2. Att välja någon ur de fyras (kvarståendes) gäng måste vara som att kissa i byxorna när man fryser och det är trettio grader kallt - skönt i några sekunder sedan blir det bara äckligt.

  SvaraRadera
 3. Och Göran P lär ringa runt och tala för Östros, om man ska tro Aftonbladet. Båda förnyelse och karisma!

  SvaraRadera