fredag 4 mars 2011

Håkan Juholt!! .. ?????

Missnöjet med valberedningen och dess kandidater är stort inom socialdemokratin och jag ser till min stora förvåning att ett nytt .. HETT .. namn har seglat upp i toppen på sossarnas önskelista över partiledare.

Håkan Juholt??

VEM sjutton är det????

Jag googlar och får veta att han suttit i riksdagen sedan 1994, hamnade i försvarsberedningen 1995, var ordförande för samma "beredning" 2000-2007 och blev ordförande i Försvarsutskottet 2004 och .. hmm, hur var det nu?? .. har varit eller är biträdande partisekreterare för Socialdemokraterna. (jag orkar bara inte gå tillbaka och kolla vilket.)

Journalist är han i grunden så då vet han i alla fall hur man gör en höna av en fjäder, vilket måste vara en tillgång för vilken politiker som helst, tror jag i alla fall? Fast det kanske finns tillräckligt med yra höns som det är, om jag tänker efter?

Jag hade ingen aning om allt detta, så han har inte fört mycket väsen kring sig .. förmodligen en strategisk man som jobbat i det tysta som Österberg?

Men han måste väl ha en blogg eller annat utrymme?? Jag traskade in bland s-bloggarna på Socialdemokraternas egen sida och letade och det första jag hittade var rubriken ..

.. "Håkan Juholt, en avundsjuk bakåtsträvare!!!"

Jahaja??? Han verkar vara populär??

Det låter ju .... spännande?????

Jag vet inte hur ni andra tänker, men jag börjar nästan tro att Mona Sahlin eller Göran Persson kommer att tvingas tillbaka för att inte hela biddevitten ska rasa samman.

Expr., AB, AB, AB, DN, SvD, SvD

7 kommentarer:

 1. Jag tänkte faktiskt precis samma sak idag. Snart kallar de på Göran...

  SvaraRadera
 2. Herr Nilsson4/3/11 19:19

  Det börjar likna en sådan där grekisk tragedi. Alla vet alla repliker och alla vet vad som kommer att hända och spelet går vidare till det förutbestämda slutet.
  Socialdemokratin kommer att spricka i två halvor under detta år eller tidigt i nästa. Sedan blir det bråk om logotyper och partikassa.
  Det är faktiskt som om Moirerna (ödesgudinnorna) satt i valberedningen.

  SvaraRadera
 3. Jag tror faktiskt att Håkan Juholt skulle fixa partiledarjobbet om de väljer honom. Fast jag har nog sett mer av honom än många andra, pga att jag har jobbat inom försvaret för ett antal år sedan. Men det där med att han varit en doldis tror jag följt med nästan allt försvarsfolk. Det brukar höra till.Så att sossarna presenterade honom som kandidat förvånar inte mig...

  SvaraRadera
 4. Dålig allmänbildning faktiskt. Läser man tidningar eller ser tv-nyheterna vet man vem Juholt är.

  SvaraRadera
 5. Det är väl han med de markerade ögonbrynen. Pratar försvarsfrågor. Ja, varför inte, det verkar, snart har väl alla varit på tapeten.

  SvaraRadera
 6. Saddam Husseins brorson ?

  Kommer säkert att locka många väljare från de mer exotiska förorterna....

  SvaraRadera
 7. Denne man är en fraud precis som så många andra inom politiken. Han är ingen journalist utan har den imponerande CV'n 2 årig social och sedan ett riggat jobb på lokala sosse blaskan i Ohamn.

  Känd lokalt för intriger, maktspel och arrogans.

  SvaraRadera