torsdag 31 mars 2011

Tankeförvirring?

Jag läser en seriestrip där en toalettpappersrulle, som får följa med en jägare ut i skogen, hamnar bredvid sin egen gamla stubbe och en tidigare trädkompis .. och tycker den är obeskrivligt sorglig.


Vad är det med mig nu för tiden egentligen?


Jag tittar på högen av papper bredvid datorn .. visserligen så skriver jag ner mina stolpar och bloggidéer på baksidan av papper som ändå skulle slängas, men det är ändå en in i helsikes massa papper som ligger där och väntar på att bara bli bortforslade.


Stackars gamla träd, egentligen. Jag känner mig som en skurk .. en trädmördare!!


Jag läser DN Debatt där Håkan Juholt och Tommy Waidelich redogör för sina planer för Sverige. Så vitt jag kan se så är det nästan exakt samma planer som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg hade 2006??? Bortsett från de sänkta skatterna som här har blivit "inga direkta behov finns av kraftigt förhöjda skatter".


En in i helsikes massa papper blir det. En hel skog nästan .. och det vete sjutton om jag inte föredrar en skog med svampar, mossor, lukten av barr och förmultnade löv med fågelkvitter, mystiska ljud och vinden susande genom trädkronorna .. före alla välformulerade, välskrivna löften som ändå aldrig kommer att kunna genomföras fullt ut.


Kanske man skulle spara lite på det skrivna ordet och satsa mer på faktiskt handling?


Och då känner jag tydligt att det är dags för mig att göra något riktigt handfast .. jag tror jag syr mig en väska av gamla retrotyger som jag har i en kartong inne i en garderob. Granntanten och jag såg några som var rena drömmarna med tofsar, blommor, glitter och glamour när vi var i London.


Och medan jag gör det ska jag också ägna mig åt självförhärligande och glädje över att Mångmamman utsåg MIG till Veckans Kvinnliga Bloggare .. en skinande, överraskande guldkant på den här dagen.


2 kommentarer:

 1. Grattis till nomineringen.
  Här finns det mycket att läsa, jag sätter i gång medetsamma.
  Milla

  SvaraRadera
 2. Bloggvärlden har sina begränsningar, samtidigt är det så fascinerande att hitta människor och deras tankar man annars aldrig hade stött på.
  Det där med en blingig retroväska har jag också tänkt länge, vilket år som helst...
  Har mängder med bra-att-saker sparade som skulle kunna omvandlas till piffiga kreationer, så som jag gjorde förr.
  När familjen inte var fullt så stor!

  SvaraRadera