fredag 18 mars 2011

Vardagsbekymmer??

Jag sitter och läser Expressens pappersupplaga medan jag äter lunch och blir bara mer och mer deprimerad för varje sida. Till och med nöjessidorna känns sorgliga, på Aftonbladets hemsida kan vi bland allt annat elände också läsa att Runar sköt Carolas katt under samma tid som han jagade rådjur genom badrumsfönstret. "Han gillade inte den så bra" .. säger Carola vilket låter behärskat i sammanhanget.

Där ser man också hur viktigt det är med gemensamma intressen i ett äktenskap. Hade Carola OCKSÅ varit jakt- och vapenintresserad hade det kunnat bli riktigt intressant, efter som jag antar att "hon inte gillade Runar så bra" vid just det tillfället?

Det känns som om jag MÅSTE vara allvarstyngd och låg just nu och det är kanske därför rubriken .."Gör solen dig sugen på att vårstäda?" .. fångar mitt intresse? ÄNTLIGEN något jag kan ta ställning till och formulera en klar åsikt om!!

NEJ!!!

Solen gör mig INTE sugen på att vårstäda! INGENTING gör mig sugen på att städa alls, om nu sanningen ska fram. Men solen visar helt klart på BEHOVET av städning, vilket är en helt annan sak.

I artikeln är det en bild på den energiska 27-åringen Emelie som poserar med gula gummihandskar och diverse städattiraljer. Vi får också ta del av Emilies fasansfulla checklista inför städuppdraget .. "jag har gjort det till en sport att ha de bästa listorna, jag får en kick av att pricka av punkterna" .. säger hon.

Jag ryyyyyser .. så ung och redan så fördärvad.

Att städa är INTE kul!! Jag ifrågasätter inte nödvändigheten i det, men det tar ju ALDRIG SLUT! Även om man sitter fullständigt blickstilla på en stol hela dagarna, så faller dammet över hemmet och skapar ett dammsugningsbehov .. man kommer inte undan!

Har du också hundar och katter behöver du inte vänta länge på damm .. du är så att säga självförsörjande på dammsugningsobjekt. Redan två minuter efter fullgjort arbete kan jag stänga en dörr och upptäcka en hårig hög som räcker till minst en katt till och då känns det ju som om det kvittar om jag väntar med dammsugningen ytterligare en dag .. för resultatet blir ju ändå detsamma?

Men OM jag tar mig i kragen och dammsuger hela hemmet .. då upptäcker jag att det finns ytterligare krav som ligger och väntar UNDER den yta som jag precis har passerat. Golvet måste rengöras YTTERLIGARE!! Det känns nästan som ett hån när belöningen för motvillig duktighet blir mer arbete.

Sedan VET jag ju av erfarenhet att OM jag torkar av de förbaskade golven, så kommer jag att se något annat som plötsligt inte matchar renheten runt omkring .. vilket förmodligen är meningen och avsikten med Emilies skrämmande checklista.

Men när jag hämtar länken till Emilies vårstädning och checklista så ser jag ytterligare en rubrik .. "Höj mysfaktorn. Så skapar du en trevlig RELAXHÖRNA i rummet" .. vilket känns mycket mer inspirerande.

Jag tror jag satsar på relaxhörnan! SMHI varnar för snö och is .. och här har det fallit ungefär en decimeter, vilket innebär att det kommer att bli rejält slaskigt i morgon ..

.. vilket i sin tur innebär att hundarna kommer att bli blöta och leriga och skaka av sig hår, slask och grus vid varje promenad ..

.. vilket i sin tur innebär att det faktiskt inte är någon idé att snegla åt städningen än på ett tag, eller hur?

4 kommentarer:

 1. Nix, att städa är ett nödvändigt ont.
  Att göra det med små barn omkring sig är dessutom som att skotta i full snöstorm - garanterat meningslöst!

  SvaraRadera
 2. @Mångmamma .. helt rätt och då är det dessutom motvind hela tiden, eller hur? ;-)

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet18/3/11 18:15

  Exakt, epsilon, tack vare Rut skulle även vi med begränsade tillgångar kunna få hjälp med städningen!

  SvaraRadera