fredag 17 december 2010

Aftonbladet eller Expressen?? Vilket är bäst .. vad tycker alla andra???

För inte alltför länge sedan var Socialdemokraterna någonting STORT .. maktfullkomligt och MÄKTIGT! När jag tänkte på sossarna så tänkte jag också på Hjalmar Branting, Per Albin Hansson, Tage Erlander och en stor del av det svenska folkhemmets historia.

Sverige var ett Socialdemokratiskt land .. och så hade vi lite andra partier så att det skulle bli lite mer spännande, fler diskussioner och så att sossarna inte skulle bli FÖR maktfullkomliga eller få hybris.

Men det blev dom och det fick dom.

Nu när jag tänker i socialdemokratisk riktning .. så tänker jag på Gösta Ekman som den obeslutsamme lille mannen som inte kan bestämma sig för om han vill ha Aftonbladet eller Expressen.

Vad hände?? Hur kunde det hända så fort??

Det Socialdemokratiska skeppet driver helt roderlöst och utan besättning. Jag sitter här på åskådarplats och ser hur passagerarna springer runt som yra höns och tävlar om att peka ut färdriktningen mot ett mål som ingen vet var det finns.

Vi TYCKER .. säger någon ... som sedan måste vika sig och erkänna att det tycker VI inte alls!!

Vi VILL .. säger någon annan .. som sedan måste göra offentlig avbön och förklara att det var något helt ANNAT h*n egentligen ville.

Vi LOVAR .. sa man i valrörelsen. Men när ingen ville ha det utlovade så visade det sig att det ville inte de som lovade heller?? Nej .. det var ju EGENTLIGEN något helt annat som man ville ha och som man tänker lova .. sen, nästa gång.

Vi TÄNKER ta striden för ... sa partiets företrädare och slog sig för bröstet .. ända tills vinden vände och man skräckslaget var emot. VÄLDIGT mycket emot .. tills någon partikamrat blev upprörd och då blev man FÖR igen?

Kommer någonsin Socialdemokratin att kunna hejda detta fria fall. FINNS det någon inom partiet som kan stoppa paniken, styra upp veligheten, rensa ut betonghäckarna och LEDA alla dessa människor som inte har en aning om vad de vill, tycker, lovar eller strider för.

Och VEM skulle det vara i så fall???

Det ska bli oerhört spännande att se vad detta desperata sprattlande åt alla håll kommer att resultera i?

3 kommentarer:

 1. Är det inte snarare ett piratskepp som glider utan kapten och där hela besättningen sitter och slipar sina knivar för att i nästa sekund sticka in den i ryggen på sin nästa "kompis" allt för att komma lite högre upp i hirarkin på skeppet?

  Det märkliga är ju att Sören Holmberg inte uttalat sig än ;)

  SvaraRadera
 2. Himla tur att de inte vann valet eftersom ingen av dem längre tycks tro på den politik de gick till val på. Och nu gäller det helt klart att ligga lågt. Och var är Mona,har hon redan slutat?

  SvaraRadera
 3. Detta kan man just nu läsa på AB:s nätupplaga:

  "Uppgifterna har väckt bestörtning bland ledande socialdemorater inom vänsterfalangen. Morgan Johansson, ordförande i valanalysgruppen säger så här:

  – Avslöjandet undergräver fullständigt trovärdigheten hos personer som Niklas Nordström och Carl Melin som socialdemokratiska debattörer. Varje gång de öppnar munnen i fortsättningen så kommer man att undra om taxametern är på och om Svenskt Näringsliv faktureras."

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8296912.ab

  Nu börjar de alltså ge varandra på käften offentligt. Skulle förvåna mig om de klarar 25 % i nästa val.

  Detta under förutsättning att de lyckas undvika en partisplittring. I så fall har vi att handskas med två tioprocentspartier, ett som representerar vänsterfalangen (och lika gärna kan rösta på vänsterpartiet), och ett som representerar högerfalangen (och i många avseenden ligger mer högerut än Reinfeldt himself).

  Och så är det alla dem som gör strömavhopp till SD.

  Som sagt. Vi går ett spännande år till mötes. Popcornen står redo på soffbordet.

  V

  SvaraRadera