fredag 3 december 2010

Att tjäna sitt folk till folkets bästa ..

.. det löftet är väl det de har gemensamt alla dessa politiker och diplomater som nu rasar mot Wikileaks och Julian Assange?

Och FOLKET betalar med sitt arbete och sina skatter och litar på att orden de hör är sanna!

Nu upprörs världens ledare så till den milda grad över att de planer och de hemligheter de har hållit för sig själva .. för folkets bästa .. nu har avslöjats, att somliga till och med anser att den "kränkningen" är att betrakta som en terrorhandling som bör bestraffas med döden!

För folkets och landets bästa, har också de flesta länders regeringar ivrat för större kontroll, insyn, avlyssning och dokumetering/arkivering av folkets göranden och låtanden på Internet. Men när folket använder Internet till att kontrollera hur de själva hanterar de uppdrag de är utvalda till att utföra till folkets bästa .. då rasar ridån .. då står de där i all sin ömklighet med sina lögner, sitt maktspel och sitt omättliga maktbegär och tycker att det är ..

.. fel på folket!!??

Fast det har väl aldrig handlat om FOLKET .. egentligen??

Det handlar om MAKT, VINNING och RÄDSLA! Världen kryllar av små rädda, okunniga män i för stora kostymer som handskas med mer makt än de klarar av .. människor som tror att de kan kan dölja falskspel, rena lögner och manipulationer genom att sätta en stämpel med HEMLIGT på dokument som de sedan gör tillgängliga på nätet???

Det minsta barn vet att det inte finns något 100 procentigt sätt att skydda det som en gång lagts in i ett datasystem .. sedan må det vara hur HEMLIGT som helst! ALLA vet det .. utom de som döljer sina lögner medan de lovar att tjäna sitt folk på ett demokratiskt, öppet och civiliserat sätt.

Vad är det för ledare vi har??

Kan vi lita på människor som säger ett, skriver något annat, agerar på ett tredje sätt och sedan vill mörda den som avslöjar missförhållandet???

Har det skett tidigare .. i mindre skala .. är det någon annan som har påpekat okunnigheten och påvisat att kejsaren är naken .. och var finns i så fall den personen nu??

Jag kan inte låta bli att undra .. för allt det här handlar ju bara om MITT EGET BÄSTA???

1 kommentar:

  1. Att tjäna på folket för sitt eget bästa - snygg devis.

    SvaraRadera