fredag 31 december 2010

Nytt år .. sorgligt eller spännande?

Jag har alltid tyckt att det har varit lite sorgligt med nyårsafton. Min mamma älskade att berätta om den första gången jag blev medveten om begreppet "nytt år" .. någon läste något dramatiskt på radion om att NU kommer det nya året och det gamla DÖÖÖÖR!!

Jag blev förtvivlad och inte blev det bättre av att min snälla mamma försökte vara pedagogisk och visade en bild i tidningen där det nya året illustrerades som ett blöjförsett barn som tog lyktan från det gamla, böjda, skäggbeprydda året.

Jag var otröstlig. Mitt hjärta blödde för det gamla året som .. INGEN VILLE HA!! Stackars det gamla året som var tvunget att försvinna bort och DÖ!!

Den barndomsupplevelsen lever kvar, men har i och för sig inte hindrat mig från att delta i diverse uppsluppna nyårsfiranden senare i livet, bland annat det när vi fick vårt livs allra första katt.

Det var en ovanligt lyckat nyårsfest. Det var klackarna i taket, DANS, god mat och de alkoholhaltiga dryckerna flödade. Alla närvarande blev bara trevligare och trevligare ju senare det blev på dygnet och husets halvårsgamla hankatt var synnerligen närvarande och deltagande.

En stor, röd, VÄLDIGT trevlig hankatt!!

Morgonen efter kvällen före vaknade vi motvilligt och fann att våra två hundar satt som paralyserade vid fotänden av sängen och stirrade på den lika paralyserade katten som vi .. till vår stora förvåning .. delade säng med???

Man KAN inte låtsas som ingenting när man har värdfolkets katt med sig hem efter en fest .. även om det känns frestande.

Vi var tvungna att ringa och bekänna.

Inte för att vi hade en aning om hur det hade gått till, men på något sätt måste det ju ha varit vårt fel??

Det hade varit den sortens fest!

Några spridda, luddiga minnesbilder dök upp när Maken talat en stund och vi förstod att katten numera var vår, till de tidigare ägarnas stora lättnad och tacksamhet.

Han fick heta Mille. Fråga mig inte varför, men jag tror att den var en ishockeyspelare inblandad på något sätt??

I år blir det ingen ny katt, inga klackarna i taket och inga luddiga minnesbilder, tack och lov!

Men vi hoppas innerligt att det blir mulet, KALLT och gärna lite nordanvindar så att fyrverkerivansinnet avklaras på ett minimum av tid .. så att det blir en bra kväll för stackars Border Collien.

GOTT NYTT ÅR .. önskar jag alla som tittar in här i dag!!

5 kommentarer:

 1. Kusinen från landet31/12/10 11:03

  Gott Nytt År själv! Hoppas ni slapp julaftonskatastrofen i år.

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt År själv Anybody!

  Det var en dråplig historia om katten. Men som man brukar säga. Man skaffar inte katt. Det är katten som skaffar sig nya tjänstehjon. Om man sköter sig bra kan man få den stora äran under kattens återstående levnad.

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 3. ☆ Gott Nytt År på dig också ☆

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År till Dig också! Och tack för ett rasande roligt bloggår från Dig!/G

  SvaraRadera