fredag 10 december 2010

Kärlek???

"Det är ingen mening med att satsa på vårt förhållande" .. sa en bekant till mig för något år sedan. "Han pratar inte med mig .. har aldrig gjort förresten!"

"Vad vill du att han ska säga då?" .. frågade jag som faktiskt tyckte att hon var gift med en både trevlig och verbal man.

"Det vet jag inte" .. svarade hon. "Men om man inte pratar med varandra så klickar det inte och klickar det inte i ett förhållande så är det stendött!"

"Men kan inte DU prata med honom då? Eller lyssnar han inte på vad du säger?".. undrade jag försiktigt och började känna mig som om jag var ute på djupt vatten.

Jodå, han lyssnade och anpassade sig men han FÖRSTOD inte hur HON kände och svarade nästan alltid fel och ..

.. "om inte HAN talar med mig så tänker minsann inte JAG fortsätta att göra det åt honom" .. sa hon och tittade anklagande på mig och jag kände att NU fick jag ta det varligt eftersom det verkade som om inte jag heller svarade på rätt sätt.

"Vad tycker du att han borde säga då" .. fick jag till slut ur mig och då fick jag veta att han aldrig talade om KÄNSLOR!! Om sina känslor, vad han kände inför henne och hur det kändes när hon inte mådde bra och att han alldeles för sällan sa att han älskade henne .. och då på ett sätt som inte kändes som om han egentligen KÄNDE det som han sa!!

Typ!

"En del människor har svårt att tala om känslor" .. mumlade jag och tänkte på min egen väldigt uppskattade Make som tycker det räcker med en klapp i ändan, en bamsekram eller en smekning när han går förbi.

"För min del är det i alla fall försent!!" .. sa min bekant. "Man ska inse när man har begått ett misstag innan det är försent för att börja om"

Och så blev det .. den fåordige fick till sin stora förvåning respass och åkte ut ur den gemensamma bostaden utan att egentligen fatta hur eller varför??

Och jag frågade Maken .. "Älskar du mig??"

"Det behöver du väl inte fråga??" .. svarade han. "Jag säger till om det blir någon förändring!!"

Jag uppskattade kanske inte det uttalandet efter förtjänst DÅ .. men nu när jag läser om Idol-finalens Jay och Minnah i kvällspressen går osökt mina tankar till hans exfru och nuvarande flickvän. HON hade nog uppskattat att få en hint om att det hade blivit en förändring i känslolivet .. INNAN media hade kastat sig över nyheten.

I kväll misstänker jurymedlemmen Andreas Carlsson att det känslomässiga trasslet med exflickvänner .. både levande och döda .. och nuvarande eller blivande flickvänner som konkurrerar om Idol-titeln kan ta fokus från själva tävlingen och göra att Jay förlorar röster.

Jag tänker att han förlorar också en människa som lyssnat, ställt upp och stöttat genom att behandla henne så här ovarsamt. Det blir liksom ingen väg tillbaka om man ser andra människor enbart i förhållande till sig själv .. det gör för ont det man gör.

De flesta som tycker att gräset ständigt är grönare någon annanstans och alltid är värda bättre, brukar till slut hamna i samma läge som min bekant .. som bitter och missförstådd fortfarande sitter och väntar på den drömprins som skulle ha ersatt det första misstaget.

kl.16.57 .. Nu ser jag att jag inte behöver oroa mig för Jays flickvän. Hon är en stark kvinna som naturligtvis ställer upp på Idol-finalen i kväll och stöttar sin .. ex?? .. pojkvän .. eller vad han nu är?? Men jag kan inte låta bli att hålla med Andreas Carlsson .. det här tar onekligen fokus från de musikaliska prestationerna!

5 kommentarer:

 1. jag håller med dig, Jay pratade om sin fru som stöttade honom igenom allt det svåra bara för nån vecka sen och nu ska han komma ut med detta. Minnah är så äcklig och ful och har dessutom sämsta rösten i idol. usch..man borde bara kasta ut de, och låta ta in Linnea.

  SvaraRadera
 2. Nu följer jag inte Idol annat de det jag läste på diverse bloggar. Men det jag hör om att Jay tillängar sin låt till sin döda flickvän tycker jag låter extremt banalt och fånigt.

  Det hade varit sin sak om det typ hade varit gifta eller varit tillsammans en väldigt lågt tid. Det och att han inte befann sig i en relation för närvarande.

  Som det är nu så verkar han byta flickvänner på löpande band, vilket medför mina känslor att han inte kan vara ngt annat än banal med sin dedikation.

  SvaraRadera
 3. @Hmm, nu var då den döda flickvännen en som dog av en överdos under tiden de tillsammans partade och på något sätt tror jag väl att något sådant sätter spår.

  Sen så pratade han en hel massa i ett program att han inte levt idag om han inte hade sin flickvän. Det var mycket tårar i programmet där de sjöng till någon som var viktig för dem.

  Så nu har han då blivit ihop med Minnah. Låter helt osannolikt att det gått så fort. Funderar litegrann om Jay försöker bli impopulär. Kanske vill han tappa röster för att inte vinna idol. Kanske behöver han ta tag i sitt liv innan han kastas ut till publiken och göra en skiva med musik han inte kan påverka. Han har redan fallit tillbaka i drogerna under den här tiden - och hur kommer det gå sen?

  Så se till att folk börjar hata honom kommer han på sentomsider. Det hjälpte inte med knarket. Alltså spelar man på att han dumpar tjejen på värsta möjliga sätt. I så fall i samråd med tjejen då...annars är väl risken att han körd lika stor..

  Det som talar emot det hela är väl att det är ett tveeggat svärd. Kommer folk att bli sur på "den andra kvinnan" och döma Minnah?

  Vi får väl se hur det går i kväll. Skulle jag rösta så är det på Minnah. Det känns som det skulle vara en saga som kan få bli sann. Först tidigt utröstad och sedan vinnare av hela galejen. Det vore en läcker avslutning.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker både ditt blogginlägg och Jays agerande stödjer min teori, gör som jag-skaffa en FLICKVÄN istället för pojkvän. Bli ALDRIG ihop med någon som har konstnärliga drömmar och vill blir berömd. De är bara kära i sig själva, tycker oerhört synd om sig själva och skiter i andras känslor. Jag förstår att man kan bli kär i en ny person fast man är "upptagen" men inte att man kan flamsa med det öppet i media, sitta och mysa och säga "vi är mer än bara vänner, vi kysstes, sånt som händer mellan en pojke och en flicka" osv. Blir nästan förbannad på Jays Sara som ska stötta honom och vara så himla duktig. Varför ska kvinnor sträva efter att vara såna jävla dörrmattor och masochister? Och folk hyllar henne för sitt agerande. Jag hade hyllat henne mer om hon slängt en blomvas efter honom och dumpat honom för gott. Blir så irriterad på kvinnor som ska dalta med nån jävla pundande narcissist.

  SvaraRadera
 5. @trollan: Klart att de satte sina spår och att han känner ngt inför hela situationen. Vad som gör det banalt är att han under dessa omständigheter skyltar offentligt i en tävling med vad han varit med om. Som ett taskigt försök att vinna sympatiröster.

  Vem vann?

  SvaraRadera