måndag 6 december 2010

Egentligen borde jag väl inte bli förvånad ..

.. men av någon anledning hade jag inte trott att Supermakten USA:s enorma förakt för allt och alla utanför landets gränser skulle vara så uttalat bland maktens företrädare .. och framför allt inte så dokumenterat??

Men precis som med allt annat material som Wikileaks läckt ut sista tiden så är det ju ingen direkt nyhet .. mer än att man i sin enorma självgodhet roat sig med att kalla andra länders representanter för olika nedsättande tillmälen .. och skrivit ner det?

Carl Bildt har kallats arrogant adelsman och "Medium Size Dog with Big Dog Attitude" och precis som alltid vid sådana här tillfällen, säger det mer om avsändaren än om mottagaren.

Wikileaks och Julian Assange har blod på sina händer .. skränas det från landet over there, men jag vill påstå att wikiläckandet har skadat USA mindre än deras egna reaktioner.

För en sak står helt klar .. när det gäller USA får ingen ifrågasätta, påpeka svagheter, misstag, oegentligheter eller ren dumhet utan att det höjs röster om TERRORISM eller AVRÄTTNING!!

Detta är alltså landet som krigar överallt i världen för att sprida .. demokrati???

Det är skrämmande att läsa om hoten mot Julian Assange och hans familj. Det är rent av plågsamt att inse att några av USA:s mest inflytelserika politiker och journalister står bakom de mest aggressiva kraven på vedergällning mot en enda människa av många som deltagit i Wikileaks verksamhet.

Och vedergällningskraven är som vanligt när det gäller USA, barbariska och medeltida .. gärna tortyr innan avrättningen.

Bradley Manning som misstänks för att ligga bakom läckan kommer förmodligen att ställas inför en anklagelse om förräderi och dömas till döden .. oavsett om han är skyldig eller inte. Och samma straff kommer väl att utmätas mot Julian Assange när man väl får tag i honom ..

.. oavsett vilket land som vill smutsa ner händerna och sitt anseende med att vara behjälpligt med detta.

Sverige verkar ha vanan inne .. oavsett färg på regering misstänker jag .. när det gäller terroristsamarbete med det land som verkar vara mest insatt i själva terrorismens grundtanke .. VEDERGÄLLNING!!!

Jag kan inte föreställa mig den skam jag skulle känna om det visade sig att Sverige redan gett löften om att vidarebefordra Julian Assange till USA efter det att våldtäktsanklagelserna mot honom lagt ner. Jag vill INTE tro att sådant kan hända här ..

.. men jag är rädd!

1 kommentar:

  1. Tillät Anna Lindh att amerikanerna hämtade och drogade två egyptiska män och flög ut dem ur Sverige så kan det säkert hända igen. Fruktansvärt att alla skall gå efter vad USA anser vara demokrati och rätt.Värst är när alla ställer upp på deras normer och praxis och gör dem till sina.Feghet?Rädsla?

    SvaraRadera