onsdag 1 december 2010

Som att dansa på glödande kol ..

.. måste livet upplevas om man är karriärsugen sosse nu i dagarna. Än så är det dags att stå på högerfoten .. för att i nästa ögonblick studsa över på vänsterfoten.

Det är ingen vacker dans .. men otroligt underhållande och liiiite löjeväckande.

Förslaget till valberedning är klart och det verkar som om valberedningen sedan bara har EN post att tillsätta .. partiledarposten?? Alla andra som var inblandade i valfiaskot visslar på julvisor och tittar besvärat åt ett annat håll .. utom Urban Ahlin som vill ha val till samtliga poster för att riktigt känna att han har partikamraternas förtroende.

Men det kanske var INNAN Wikileaks läckte ut att han och Mona Sahlin dubbelspelade om hur de egentligen ställde sig när det gällde Afganistan under valrörelsen?? NU kräver partikamraterna korten på bordet och Lars Ohly RASAR ute på sin vänsterkant!!

Stockholms läns landstingsråd Ilija Baltjan har hängt in Butlern i garderoben och säger .. "Det finns enorma besparingar att göra genom ökad effektivitet och genom att banta byråkratin." Det är kloka ord .. men det blev ju väldigt roligt nu när sossarna på grund av minskat mandatstöd måste göra sig av med över 50 personer i riksdagskansliet ..

.. och partisekreterare Baylan visade sig ha anställt 29 nya tjänstemän i partidistrikten. En liten present nu inför jul och stundande s-val??

De riksdagsledamöter som nu får mindre hjälp och måste "öka sin effektivitet", blev INTE glada!!!

Nu gäller det för Ibrahim Baylan att hålla bägge fötterna i luften, eventuella åsikter för sig själv och peka med hela handen på NÅGON ANNAN som ligger bakom allt som gick fel under valrörelsen .. annars kan det hända att valberedningen kommer med en fin vink om att han "bör tacka för sig" och följa Mona Sahlins exempel.

Staaaackars alla sossar i karriären!! Inte nog med de glödande kolen de måste ta sig över, alla åsikter som måste uttalas utan att innehålla något innehåll, alla som måste misstänkliggöras eller smörjas ..

.. när musiken tystnar så tror jag att det kommer att vara MINST en stol för lite till alla "betonghäckar" som räknar med att få sitta kvar.

Men vad vet jag?? De kanske behåller hela konkarongen, väljer Östros till partiledare, hämtar hem Bodström och förskansar sig i bunkern igen????

Visst vore det lite kul?? Då kan vi roas av den här cirkusen om 4 år igen!!!

3 kommentarer:

 1. Om jag inte skrivit det förr så gör jag det nu.

  Tack för superba sammanställanden!

  SvaraRadera
 2. Fortsätter det så här så blir det konstigt nog Mona Sahlin som kommer ur detta med en pyttegnutta heder i behäll. Det hade jag aldrig trott - inte många andra heller kan jag tro.

  SvaraRadera
 3. Stämmer granntanten. Hela cirkusgänget aka sosse ledningen verkar mest vara solidariska med sig själva och sin egen karriär och maktbas. Kul för oss som sitter läktaren och mitt tips precis efter valet var att de vid nästa val får runt 25% men nu vette fn om de inte hamnar runt 20% istället och då blir det igen en hela havet stormar med för lite stolar och maktkamp och sedan kommer igen.....

  SvaraRadera