måndag 6 december 2010

När det kryllar av pitbullar ..

.. eller heter det pitbullhundar eller pitbulls i flertal??

I alla händelser så finns det två små flerfamiljshus med pyttesmå lägenheter där jag bor. Det är före detta personalbostäder till ett jättestort gammalt ålderdomshem som nu är en renoverad privatbostad.

De flesta hyresgästerna blir inte långvariga .. många drömmer en lantlig dröm som brutalt krossas när höstvindarna börjar vina och snödrivorna hopar sig. Det blir liksom alldeles för lååångt till stan .. sett härifrån.

Ibland blir det också ganska stökigt och renoveringen kostar förmodligen mer än hyresintäkterna och den lilla, lilla byggnadsfirman som äger husen försöker vara försiktiga när de hyr ut. En gång hyrde de ut till en medelålders, ensamstående kvinna som verkade vara stabiliteten själv.

"Har du husdjur?" .. frågade de misstänksamt eftersom barnen i grannfamiljen blivit bitna av den tidigare hyresgästens hund. "Nej absolut INTE" .. svarade kvinnan. "Bara några hamstrar."

Och så flyttade hon in .. i en enrummare!!?? .. tillsammans med 5 stycken pitbullkorsningar som hon inte kunde ha kopplade tillsammans eftersom de då kastade sig över varandra .. hur hon trodde att de skulle kunna passera som hamstrar är en gåta?? Hon hade ingen som helst kontroll, det var hundarna som ledde ägaren och följden blev att de fanns ÖVERALLT!!

Vi som bodde i området var LIVRÄDDA. Inte blev vi mindre rädda när vi fick reda på att kvinnan hade flytt från sin tidigare bostadsort eftersom hundarna var avlivningshotade efter att ha anfallit och bitit både människor och andra hundar.

Vi rastade hundarna innanför staketet och passade på att ta långpromenader när vi såg att hon åkte bort och vi som hade katter dog tusen dödar när katten smet ut i friheten. Det var låååånga månader innan kvinnan tog sina hundar och förpestade livet för några andra .. någon annanstans.

Jag tänker på den tiden när jag läser att amerikanska politiker kallar Carl Bildt för en "Medium Size Dog with Big Dog Attitude" och när jag hör åklagaren Marianne Ny förklara att det ABSOLUT INTE finns någon risk för att Sverige ska lämna ut Julian Assange till USA ... OM INTE det finns en begäran i samband med någon annan brottsanklagelse. (Är det inte sån´t som kallas Brask-lapp???)

Då tar jag på mig foliehatten och tror ända in i själen att här springer det hur många lösa amerikanska pitbulls .. pitbullar?? .. som helst som ingen törs försöka kontrollera.

"Det kanske inte ens blir något åtal" .. säger Marianne Ny. "Vi vill bara hålla ett förhör. Men ingen annanstans än HÄR!!!"

Och jag vill inte såra vår katt genom att jämföra henne med Julian Assange, men grannens katt .. som är en ohängd olycka som kissar på våra bilar och snokar i våra uthus .. vaktade vi trots allt också väldigt noga över under pitbulltiden ..

.. så håll dig INNE, Julian Assange!! Det vimlar av okontrollerade panikslagna pitbulls här hemma och det enda vi har att sätta emot är en Mellanstor Hund med en Stor Hunds Attityd!
Men det är inte så illa tycker jag .. om man ser till alternativet!!

2 kommentarer: