onsdag 29 december 2010

Hujedamej!!!

Jag diskar hinkar, placerar hushållsrullar på strategiska ställen och ställer ut handsprit vid handfaten .. även fast det står i tidningen att det inte hjälper.

Dottern kommer hem tidigare än beräknat eftersom hennes bästa vän .. som hon tillbringade gårdagen och natten tillsammans med .. drabbats av akut kräksjuka.

Hur stora kan oddsen vara att HON klarar sig??

Och JAG??

Kräksjuka är det absolut värsta jag vet! Jag tar hellre ett akut gallstensanfall än det, en rejäl förkylning eller kanske till och med tandvärk!!!

Det finns ingen mer dränerande än att umgås med en äcklig hink, inget mer förnedrande än att löpa gatlopp in på toaletten och hoppas på det bästa och det är då, och bara då, som jag ångrar bittert att jag inte satsat på en extremt korthårig frisyr.

Jag har redan ont i magen .. stålsätter mig för att klara av kommande prövningar och Maken tittar oförstående på hur jag liiiiider ..

.. och mumlar något om att ta ut olyckor i förskott.

Men JAG, jag är i alla fall förberedd och kanske, kanske kan hålla mig på fötter längst som vanligt .. medan han den stackarn som vanligt kommer att drabbas som av ett blixtnedslag. För NÅGON måste tömma alla dessa hinkar, passa upp med vätska, rena sängkläder och medlidande .. om det värsta inträffar.

Jag bävar .. och nu ska jag inventera skafferiet på Cola och vätskeersättning och hoppas, hoppas att det inte kommer att behövas.

.. och jag som förberett ett lååååååångt inlägg om dubbelbloggandets vara eller icke-vara?? Attans nu tappade jag helt intresset för det också?

5 kommentarer:

 1. Dubbelbloggandets?

  Du eller andra?

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet29/12/10 13:21

  Jag håller tummarna för att ni slipper drabbas! Själv har jag bara drabbats en gång, för åratal sedan, men det var en verklig pärs!

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni inte har det vi har - en dubbelsäng. En kräksjuk man som efter att ha spytt x antal gånger och äntligen somnat i sin renbäddade sängdel fick plötsligt ett efterskalv och spydde upp coca-cola och annat rart åt fel håll.Jag vaknade i hans spyor och med en kladdig katt som krona på verket. De äktenskapliga aktierna stod inte högt i kurs, det lovar jag. Mannen i mitt liv föreslog att han skulle sova iklädd tornister för att undvika kräkfadäser men det föll på att tornistrar är hopplöst omoderna och finns inte en gång på välsorterade hästshopar.
  Jag håller tummarna för att du skall slippa agera Florence Nightingale.

  SvaraRadera
 4. Snacka om något som sätter ner humöret som att få veta att någon man varit tillsammans med fått magsjuka. Och vem åker frivilligt på besök till någon som har det i familjen? Är någon förkyld kan man kaxigt tänka att 'jag klarar mig', men MAGSJUK...never!
  Det är väl därför jag inte spytt på den dag jag minns...fast mer troligt har jag kanske turen att tillhöra de där procenten som är immuna? Fast det vågar jag inte skriva, för då får jag det säkert alldeles snart. Håller tummarna hårt för att du och de andra i familjen ska klara er! Julkram!

  SvaraRadera
 5. Bevare mig väl. Inte kul men här är vi sällan magsjuka. Tror på immuniteten. Rekommenderar annars enskilt rum, madrass på golvet och hink.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera