måndag 6 december 2010

Vad jag tycker om Idol???

"Vad tycker du om programmet" .. undrar Expressen, och menar Idol.

Ja, jag har ingen aning .. tycker jag någonting överhuvudtaget??

Det är Maken som står för musikaliteten i den här familjen, själv sjunger jag fantastiskt bra .. INNE i huvudet, men när jag öppnar munnen för att släppa fram välljudet så känner ingen igen melodin. Det är väl ungefär så det måste kännas att ha en bild fix och färdig för sitt inre öga och inte kunna förmå handen att få ner den på pappret.

Jag har alltså problem med samspelet mellan mitt inre ÖRA och munnen!!

Så var det sagt!!

Så´na problem har inte Idol-deltagarna, de är väldigt duktiga .. och enligt mig då, som inte borde uttala mig .. så är de ganska tråkiga!!

Linnea var väldigt speciell .. henne tyckte jag om, särskilt hennes kläder!! I ett avsnitt hade hon en prickig oversized tröja som jag kunde ha dött för!!! Minna tycker jag är en figther och att hon verkligen lever och speglar det hon sjunger .. det berör mig faktiskt .. men annars??

Jag hör att juryn är lyrisk och säger att .. här har vi något så ovanligt och UNIKT som en solo-rockartist, den grymmaste pipan i svensk historia .. fantastisk, VÄRLDSKLASS ..

.. och jag känner igen det på något sätt, gör inte ni??

Var det inte exakt så här de lät när Erik Grönwall vann Idol förra året??

Vart tog han vägen förresten??

På fredag vill Jay Smith vinna Idol med Madonnas "Like a prayer" som han vill sjunga som en hyllning till sin avlidna exflickvän .. medan exhustrun sitter och håller tummarna i publiken .. och sedan, vad händer sedan när Jay Smith blivit Årets Idol??

Ska den UNIKA solorockaren med en röst i VÄRLDSKLASS harva runt ett år och sjunga vid evenemang på landsorten, köpcenter och små scener i småstäder .. och sedan förpassas till samma ställe som förra årets Grymmaste Rockröst .. UNIK och i VÄRLDSKLASS??

Medan juryn finkammar landet efter nästa års UNIKA, FANTASTISKA och landet grymmaste pipa i VÄRLDSKLASS och allt vad det nu kallas ..

Jag vet inte om det är min bristande musikalitet som ligger bakom .. men jag tycker att det är någonting tragiskt över Idol.

3 kommentarer:

  1. Tittar inte ens på programmet!

    SvaraRadera
  2. Jay är världsklass, nu ska bara alla bollar runt honom rulla åt rätt håll. Det är första gången jag varit så säker på min sak under de år jag sett idol.

    SvaraRadera
  3. Jay i världklass.. jo, i sikta mot stjärnorna. Tycker mest han apar efter flertalet amerikanska sångare.

    SvaraRadera