söndag 12 december 2010

Att dö för att döda??

En man sprängde sig själv till döds mitt i centrala Stockholm under den värsta julruschen.

Det är ofattbart!

"Vi ska inte bli rädda utan förbannade .." skriver PJ Anders Linder på SvD ledarsida och Dilsa Demirbag Sten manar till besinning och ber oss inte utkräva kollektiv skuld eller straff.

Jag blir varken förbannad, rädd eller utser några syndabockar? Jag blir förbluffad och jag begriper absolut ingenting .. mer än att många människor hade en obeskrivlig tur i går.

Hur tänker en människa som lindar sprängmedel runt sin kropp, ser vanliga människor passera .. föräldrar, barn, unga och gamla .. och bestämmer sig för att dö enbart för att döda alla han ser??

Jag kan inte förstå det!

Hur kan någon tro att någon gud, oavsett religion, skulle bejaka och premiera en sådan handling .. utplånandet av den egna skapelsen??

Livet är det värdefullaste vi har. Den största skyldigheten vi har är att leva det väl, uppskatta, glädjas och ta vara på det och inte skada andra .. det är så jag tror, fortfarande.

Och finns det en Gud .. oavsett vad h*n heter eller kallas .. så tror jag att det var en gudomlig försyn som förhindrade att gårdagens händelse slutade i en fullständig massaker.


3 kommentarer:

 1. Kusinen från landet12/12/10 18:38

  Du har så rätt!

  Och det löjliga (om man nu kan kalla något löjligt i ett sådant sammanhang) är ju att kristna, muslimer och judar alla har SAMMA gud, fast man kallar henom vid olika namn.

  Att förkunnaren av religionen inte är samma person borde åtminstone i min tankevärld inte rimligen kunna uppamma någon mordlust. Det egentliga skälet måste alltså vara något annat.

  SvaraRadera
 2. - Robert Silverman skriver i hemliga telegram till CIA och den militära underrättelsetjänsten, DIA: ”Den otroliga mångfalden av snabbt växande muslimska samhällen i Sverige ger unika möjligheter att söka upp och engagera muslimska individer med sociala och ekonomiska band till Mellanöstern, Afrika och Syd- och Centralasien.”

  - Hirsi Ali: “Islam – a philosophy of death” - http://snaphanen.dk/2010/12/09/hirsi-ali-from-islam-to-america/ -- http://www.youtube.com/watch?v=fe_cuzsmmHU&feature=player_embedded


  Visste ni att gårdagens huvudperson var den 7:e "svenske" självmordsbombaren?
  =============================================================================

  LÄS (alltid) Gudmundssons privata blogg OCH Ledarbloggen på SvD för att få nyanserade och och mest pk-rensade synpunkter om ni inte har nerver av stål för DÅ läser ni rss-feed

  - 'Nätverk Mot PK' - http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=44cb9c44459be95ede66046e5d8ba778&_render=rss ELLER - 'Politiskt Inkorret (PI) - https://politisktinkorrekt.info/feed/

  De bästa sajterna just nu om terrorbombaren
  *******************************************
  - gudmundsson - http://gudmundson.blogspot.com/
  - PI, Politiskt Inkorrekt - http://politisktinkorrekt.info/2010/12/11/bil-exploderade-i-stockholms-city-en-dod/
  - Two Invandrare - http://twoinvandrare.blogspot.com/2010/12/likdelarna-flyger-over-julshopparna.html

  SvaraRadera
 3. Att med sin död döda andra är ett konstigt sätt att som martyr få komma till Paradiset. Jag försår inte men jag ber till en eventuell gud att han inte ger Åkesson och SD en massa "bevis" att de har rätt om alla muslimer, som de kan tugga om hur många gånger som helst i riksdagen.Gud hör bön har jag hört.

  SvaraRadera