onsdag 8 december 2010

Jakten på den försvunna kondomen??

Det har väl inte undgått någon att Wikileaks frontman Julian Assange har gripits av brittisk polis och sitter häktad i London i väntan på att hans fall ska tas upp om en vecka. Under tiden för USA informella samtal med svenska myndigheter om att få honom utlämnad pga av senaste tidens läckor från Wikileaks??

Det känns ju lite märkligt eftersom han har jagats av Interpol och Sverige för våldtäkt. Det är ju en allvarlig anklagelse och med tanke på att inga kostnader har sparats så måste ju brottet ha varit grovt, tänkte jag. Bevisbördan vilar ju som regel tungt på ett våldtäktsoffer här hemma och många har förnedrats i polisförhör vid relativt grova våldtäkter utan att ändå få sin sak prövad, eller hur?

Och så läser jag den här artikeln från Daily Mail!!

Kan det vara sant?? Har det spenderats en förmögenhet av skattebetalarnas pengar och har INTERPOL utnyttjats till att jaga en man som haft sex med fullt samtycke tillsammans med två kvinnor men ..

.. anklagas för våldtäkt på grund av att en kondom gått sönder i ena fallet och helt saknats i det andra???

Har åklagare Marianne Ny, polisen och kvinnornas försvarare Claes Borgström jagat Julian Assange med en europeisk arresteringsorder för att få veta HUR kondomen gick sönder?? Har Interpol varit inblandade i en jakt på avsaknaden av KONDOM i ett frivilligt samlag??

Vad har detta KOSTAT??

Hade det hanterats annorlunda om det handlat om en vanlig föreläsare .. en känd författare t.ex(?) .. som plockat upp beundrarinnor på rummet och haft sex under fullt samtycke?? Utan kondom ... för alla hanteras väl lika inför lagen??

Är desperationen över att dolda hemligheter ska avslöjas för uppdragsgivarna .. folket .. så stor att svenska myndigheter använder en trasig kondom för att hala hem Julian Assange till Sverige för vidarebefordran till USA??

Det kan ju inte vara sant??

Eller?????????

12 kommentarer:

 1. Det är nog sant...
  Leo Beata

  SvaraRadera
 2. Bra inlägg! Uppenbart att svenska och engelska polisiära myndigheter dansar efter USA:s pipa!

  SvaraRadera
 3. Varför ska det inte få kosta? Man mkan väl inte basera sånt här på kostnader? Pengar är inte allt. Om du sitter inne med information som kan fria Assange tycke jag du ska träda fram, du verkar veta en hel del i fallet.
  Varför dansa efter USAs pipa? USA behöver väl inte gå via Sverige för att få honom utlämnad? Det Wikileaks gör är brottsligt och allt man behöver göra i USA är att begära honom utlämnad.

  SvaraRadera
 4. @patlun: På vilket sätt är det wikileaks gör brottsligt?

  SvaraRadera
 5. @Anonym
  Man sprider hemligstämplat material och det är olagligt (enligt tryckfrihetsförordningen). USA har troligen liknande lagstiftning som Sverige.

  SvaraRadera
 6. Det genomkorrupta rättssystemet med sina representanrter som den där Ny och andra får kanske passa sig lite nu och kanske börja använda det förstånd som dom rimligen borde besitta. Men förståndet kanske är undertryckt av deras personliga egenskaper. Det påstås från visst sakkunnigt håll, att personer inom åklagarväsendet, stora delar av polisväsendet är personlightesstörda. Dom tillhör ett flertal olika arketypier som "Skuggan, moders, fadersgstaleten, den evigt unge" och även stereotypierna, "hämnaren, sadisten, förloraren". Men om det nu är så, att de här personerna skall sortera in under psykologins fackverk, finns det kanske ytterligare stereotypier som borde passa in? Jo, det finns ju en stereotypi som kallas "sexsadisten", en annan som kallas "den sexuellt försmådde". Kan det vara så illa att även dessa kan passa in?
  Att sänka rättssystemets saiter är nog bara en börja på motattacker mot den rättsliga korruptionen. Det kommer säker att bli ännu mer av det här slaget tills dom här åklagarna slutar ljuga, förvanska och manipulera.Och den där Borgström kanke sitter i samma båt?

  SvaraRadera
 7. patlun: Ser du inte den poetiska rättvisan med wiwkileaks i ljuset av FRA? Om jag börjar att hemligstämpla all min korrespondens så borde då inte FRA kunna appliceras på mig? Eller har du så stor tilltro till världens ambassader att de är de ända som är kapabla till att kunna besluta om vad som ska vara hemligstämplat?

  Det är dessutom så att wikileaks inte urskillningslöst har publicerat allt de kommit över.

  Bara för att det finns en lag så betyder det inte att den är rätt!

  SvaraRadera
 8. Anna Ardin stödjer wikileaks!!! kolla twitter flödet på hennes blogg! http://annaardin.wordpress.com/

  SvaraRadera
 9. Tilläggas bör att jag inte har ngn åsikt ang Assange ang det han är anklagad för i Sverige. Ingen aning om han är skyldig eller inte.

  SvaraRadera
 10. Förstår inte ett dugg av vad som händer, vare sig här eller där. Poetisk rättvisa vet jag inte vad det är. Har däremot hört talas om en gudomlig rättvisa...någonstans i slutänden. Wikileaks kan nog hinna ställa till med en massa fanstyg och jag tror att många är förskräckt förtjusta i detta faktum. Förr publiserades detta skvaller i memoarer och i biografier efter minst 30 år. Det var ju faktiskt ganska klokt! Tycker i alla fall jag!

  Vem är Anna Ardin?

  SvaraRadera
 11. Burkgurka8/12/10 19:09

  patlun: Du har helt och hållet totalt fel! Inte ens i USA är det olagligt, jag ber att få hänvisa till The Pentagon Papers för lite historielektion!

  SvaraRadera
 12. Anna Ardin är en av dem som anmält Assange. Hon var också värd vid hans sverigebesök i augusti.

  SvaraRadera